Jazz en veel meer in Wormerveerse Vermaning

Gepubliceerd: 20-06-2021 12:06

Jazz en veel meer in Wormerveerse Vermaning

WORMERVEER - Vanaf heden zal er in de culturele Zaanse hoek veel te gebeuren staan onder het motto 'Nieuw programma na corona’. Een goed voorbeeld daarvan is de befaamde jazzpianist Jos van Beest die vanaf 27 juni met zijn trio iedere laatste zondag van de maand in de grote zaal van de Wormerveerse Vermaning zal spelen.

Dit besluit komt niet uit de lucht gevallen. Juist vanwege zijn enthousiasme over deze locatie aan de Zaanbocht, de akoestiek en de mogelijkheden om samen te spelen met gerenommeerde jazzmusici uit zijn vriendenkring bestond er bij Van Beest geen twijfel. Op 27 juni opent de concertserie om 16.00 uur met de klassiek geschoolde jazzzangeres Mariëlle Koeman. Met haar Zaanse ‘roots’ vormt zij met Jos een koppel met een grootse reputatie tot in Japan. Programma motto is dan ook: ‘Jos van Beest ontvangt.....’ met ‘Jazz aan de Zaanbocht’ !

Workhops jazz
Dick Schoonderbeek, de eveneens gelouterde jazzbassist uit Wormerveer bereidt workshops in de Vermaning voor met pianist Herbert de Jonge. Aan jonge talenten gaan ze de mogelijkheid bieden tot samenspelen met ervaren jazzmuzikanten. Dit kan en zal zoals het nu naar uitziet vanaf begin september op de vrijdagavonden leiden tot jamsessies en concerten voor publiek.

Ambities Vermaning
De Vermaning kan en wil zich zo ontwikkelen tot zowel een muzikale ‘broedplaats’ als een podium voor een breed Zaans publiek. Zowel voor ‘nieuwe en oude’ jazz en voor verwante stromingen van ‘blues en soul tot hiphop en rap’. Tegelijk blijft de gekende en gewaardeerde serie ‘klassiek’ een cruciale peiler in de programmering van de Vermaning. Voor het seizoen 2021-22 is weer een interessant programma in voorbereiding. Zo mogelijke met aantrekkelijke nieuwe verbindingen.


Pianorecital van toptalent Illia Fialko
Zo gaat op 27 juni om 13.00 uur ook het klassieke programma van start met een pianorecital van het toptalent Illia Fialko ! Op het programma staan werken van Bach, Beethoven, Ravel en Schuman. Kaarten á € 15,00 zijn te reserveren via de website van de Wormerveerse Vermaning .

Kaarten á € 12,50 voor Jos van Beest zijn eveneens te reserveren via www.wormerveersevermaning.nl . De belangstelling is nu al groot. Ondanks de coronaversoepelingen zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar. In de loop van het jaar volgen nog volop nieuwe kansen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl