Jonger Oranje: ideale kans droom na te jagen

08-07-2020 12:36

Jonger Oranje: ideale kans droom na te jagen

WORMERVEER - In voetballand kent de naam Jonger Oranje al vele jaren een prima klank. De man achter dit fenomeen - want zo mag je het beslist noemen - is Assendelver Ed Kuijper die met SportsGen overal in het land de jeugd mogelijkheden biedt hun droom na te jagen. Via een unieke samenwerking met maar liefst twaalf profclubs helpt Jonger Oranje de voetballertjes/sters hun droom te verwezenlijken! Maar plezier en vriendschap vinden ze bij Jonger Oranje net zo belangrijk.

Profvoetballer worden is voor velen de grote droom. Menigeen ziet zichzelf al schitteren in grote stadions terwijl duizenden uitzinnige fans je naam scanderen. Iedere wedstrijd weer hoop je ontdekt te worden. Wanneer staat er nu eens een scout langs de lijn?

Tot het zover is wil je zoveel mogelijk voetballen en trainen. Tijdens de schoolvakanties stuiter je door het huis. Je ouders weten soms ook niet meer wat ze met al jouw energie aan moeten...

Om die reden stond het Fortuna Wormerveer complex afgelopen weekend geheel in het teken van de Jonger Oranje beleving. Helaas weigerde het weer fatsoenlijke medewerking, maar dat leek de deelnemers beslist niet te beïnvloeden. Twee dagen lang werd vol inzet gestreden voor het hoogst haalbare.

Een extra activiteit was dit keer Melchert Kok. Deze voormalig Nederland kampioen indoor 1986 was ooit in zijn jongste jeugd nog een blauwe maandag lid van WFC, verzorgde zondagmiddag een speciale training voor SportsGen. Onder het mom Jonger Oranje Loopt Lekker heeft de Krommenieër voor 30 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar anderhalf uur looptraining gegeven gericht op voetbalskills.

Jonger Oranje bedacht iets om alle verloren trainingsuren in te halen: de Jonger Oranje Inhaalrace. Elke zaterdag en zondag kun je daardor alle gemiste balcontacten, dribbels en doelpunten bij hen inhalen. De Jonger Oranje Inhaalrace is voor jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 14 spelers per leeftijdscategorie deelnemen.

Deze woensdag was het de beurt aan de meisjes. De diverse Telstar scouts en speelsters (Rachel van Netten en Puck Donker zijn op vierjarige leeftijd ooit begonnen bij de Wormerveerse fusieclub) hebben hun ogen goed de kost gegeven.

Sinds de oprichting van Jonger Oranje in 2007 maakten talrijke talenten de overstap naar een Betaald Voetbal Organistie (BVO). De profclub is en blijft tenslotte de volgende stap om hun droom te verwezenlijken: profvoetballer worden. Een goed voorbeeld van zo'n talent is Kan Sierhuis uit Wormer die in het seizoen 2008-2009 de overstap naar Ajax waagde. Vervolgens speelde hij voor FC Groningen en staat nu succesvol op het veld bij het Franse Stade Reims in de Ligue 1, de hoogste afdeling van Frankrijk.

Vanaf volgende week zal het Jonger Oranje spektakel zich verplaatsen naar Zuid- en Midden-Nederland.
De finales zijn op 14/15/16 en 21/22/23 augustus weer in Wormerveer.


FOTO'S MARINA DONKER

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl