Jubileum Verenigde Naties met vlagvertoon gevierd

19-10-2020 13:59

Jubileum Verenigde Naties met vlagvertoon gevierd

STREEK - De Verenigde Naties bestaan dit jaar 75 jaar. Nederland besteedt om die reden van 19 t/m 24 oktober aandacht aan dit belangrijke feit. Zo ook Oostzaan, want gedurende deze periode wappert de VN-vlag voor het gemeentehuis op de Kerkbuurt. Het verzoek om zoveel mogelijk gebouwen in blauw licht te zetten heeft de gemeente Wormerland doen besluiten de kerktoren van Jisp gedurende deze periode blauw te verlichten.

Burgemeester van oostzaan Rob Meerhof: “De mensen die zich hebben ingezet voor onze vrede en veiligheid zijn dichterbij dan je denkt. In onze Oostzaanse gemeenschap wonen, veteranen die deel hebben genomen aan vredesmissies”

Ontstaan VN
Na jaren van oorlog kwamen in 1945 vertegenwoordigers van 51 landen vanuit de gehele wereld bij elkaar. Gezamenlijk stelden zij: “Dit nooit meer; een Derde Wereldoorlog moet koste wat kost worden voorkomen”. Dit resulteerde in de oprichting van de Verenigde Naties (VN), die toentertijd werd gezien als opvolger van de Volkenbond.
De Verenigde Naties werken samen op het gebied van mensenrechten, internationaal recht, mondiale veiligheid, ontwikkeling van de wereldeconomie en wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijke en culturele ontwikkelingen.
Nu 75 jaar verder, zijn anno 2020, alle 193 internationaal erkende landen lid van de organisatie.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl