Kans op Zaans Regenboogbier ter gelegenheid ZaanPride 2020

Gepubliceerd: 10-12-2019 9:12

Kans op Zaans Regenboogbier ter gelegenheid ZaanPride 2020

ZAANSTREEK – Op de recent gehouden bijeenkomst van de stichting Zaanse Regenboog over de totstandkoming van ZaanPride 2020 is het idee ter tafel gekomen Zaans Regenboogbier te introduceren. Brouwerij De Hoop wil dit speciaalbier gaan brouwen, maar vraagt aan de organisatie wel een bepaalde afzet.

Hoogtepunt zal de Zaanse Regenboogparade zijn. Die gaat door het centrum van Zaandam en wordt afgesloten met een ZaanPride Event en feest. Tijdens de presentaties werd onder de aanwezigen het enthousiasme gepolst mee te helpen bij de voorbereidingen van de Regenboogweek en Zaanse Regenboogparade. Waarbij de hulp van vrijwilligers essentieel is laten Oscar Bodelier, Jacky van Tongeren, Angelique Melisse en Frankie Vos weten.

Opening 13 juni
Tijdens de Regenboogweek wil de organisatie flink uitpakken. Zo is de opening op 13 juni gepland op de Zaan. Daarvoor zijn nog wel een aantal kleine sloepen/motorbootjes nodig. Daarmee laat de organisatie zich inspireren door de Alkmaarse Pride die traditiegetrouw een kleurrijke vaartocht door de Alkmaarse grachten heeft. (zie bijgaande foto's).

Roze films
Evean Guisveld en Evean Erasmushuis gaan beide een ouderenactiviteit houden in de regenboogweek. Er komt een ZaanPride wandeling door het Twiske en een roze film door Bureau Discriminatiezaken samen met filmtheater de Fabriek. Een transgenderfilm draait, in samenwerking met TranScreen, in de Fabriek. Een politieke avond/middag wordt georganiseerd door vertegenwoordigers van CDA en de PvdA.

Ook staat er een roze bingo in de Lorzie op het programma, georganiseerd door de dames diner club Het Roze Olifantje. En onder meer een netwerkborrel in Café de Fabriek. Plus een jongeren-event, georganiseerd in samenwerking met de Zaanse Theaterschool, JEZ Jongeren en Vocal Academy.

Fototentoonstelling
Daarnaast wil de stichting een fototentoonstelling houden door Jasper Groen met als onderwerp transjongeren in Rusland, een informatieve bijeenkomst over transgender identiteit en een Roze High Tea LHBhighT. Ook een roze kerkdienst wordt onderdeel van de Regenboogweek.

Zie ook: www.zaanseregenboog.nl en www.facebook.com/dezaanseregenboog/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl