Kapiteinskoor en snert in De Kwaker

Gepubliceerd: 03-01-2019 15:01

Kapiteinskoor en snert in De Kwaker

WESTZAAN – Zin in een bak lekkere snert én tegelijk luisteren naar muzikale optredens? Kom dan komende zaterdag, 5 januari, naar Dorphuis de Kwaker, J.J. Allanstraat 127. 

Traditioneel begint het dorpshuis het nieuwe jaar met een snertdag. Dit jaar vanaf 13.00 uur. Het belooft een gezellige middag te worden met wisselende optredens van het Dagorkest Zaanstreek Waterland en het Kapiteinskoor. Dit koor zingt zo aanstekelijk dat wel eens spontaan meezingende wethouders gespot zijn onder de kapiteinspet (foto)…

Het Kapiteinskoor werd op 10 januari 1996 opgericht in Zaandam en staat onder muzikale leiding van Carel van de Nes uit Koog aan de Zaan. Het koor beschikt over 72 zangers en wordt gesteund door 80 donateurs. In twintig jaar groeide Het Kapiteinskoor naar grote populariteit, wat wel blijkt uit de ruim 700 optredens, die in deze periode werden verzorgd.

Gratis snert
Voor alle bezoekers is er gratis huisgemaakte snert, zoals het hoort met roggebrood en spek. Wel geldt op=op dus. Entree en snert zijn gratis, wel wordt een vrijblijvende donatie voor het goede doel: de schaatstocht die Rolf Hoogenberg, dirigent van het Dagorkest, gaat houden voor zijn ongeneselijk zieke zoon Florian. Hij gaat op 27 januari de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee schaatsen met als doel geld in te zamelen voor De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl