Kennismaken met woordkunst in Wilhelminapark

Gepubliceerd: 11-09-2020 14:09

Kennismaken met woordkunst in Wilhelminapark

WORMERVEER - Vind woorden waar je ze niet verwacht! Op zondag 20 september is het Wilhelminapark in Wormerveer een Woordenpark. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je wandelend kennismaken met woordkunst in allerlei vormen: verhalend, dichtend, zingend, lezend, spelend, schrijvend.

Vlakbij de muziektent klinken woorden met muziek varierend van rap tot lieve liedjes - van Dion&Haas, Vosvoor en Zuensei. Vertellers Jacob Passander, Oscar Plomp, Sybe Dijkstra, Giovanni Masetti e.a. brengen een eigen tent mee, waarin ze verhalen delen. Een poëtische reis door het park maak je met dichteres en liedjesschrijfster Joke Kaviaar. Van achter of uit de bomen kunnen zomaar dichters en gedichten verschijnen; veelal uit Zaanstad. Leerlingen van Theatermijn brengen hun zelfgeschreven teksten theatraal tot leven.

Woordkunst om te doen! 

Er zijn verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen. Bij de FluXus PoëzieWerkplaats kun je een rijmspel spelen. Stadsdichter Ellis van Atten neemt een kar vol woorden mee om zinnen mee te bouwen. Er is een meeschrijfgedicht. En Kees Jan Sierhuis geeft een workshop gedichten voordragen.

Woordkunst om te lezen is er ook natuurlijk. Wie zelf een boek of bundel heeft uitgebracht, kan die komen verkopen. En wie een boek uit heeft, kan die komen ruilen voor een andere bij de ruiltafel. Ook zullen er KinderZwerfboeken te vinden zijn.

Woordkunst in beweging, dus! Precies wat organisator Stichting ZPINK wil bereiken. Vanaf 17 september is er meer programma-informatie te vinden op de website van ZPINK. Toegang: gratis. De kiosk met versnaperingen is geopend.

Meer info: www.zpink.nl
En wil je wat vragen, overleggen of meedoen, mail: woordkunst@zpink.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl