Klimpark Twiske klaar voor gebruik

28-07-2020 16:31

Klimpark Twiske klaar voor gebruik

OOSTZAAN - Dat recreatiegebied Twiske een parel in onze omgeving is zal niemand betwisten. Het geheel kent een oppervlakte van 650 hectare. Het gebied bestaat voor eenderde uit water en biedt volop mogelijkheden om te zwemmen duiken, surfen en zeilen. Er zijn stranden, een avonturen- en waterspeelplaats, een duikplatform, een haven, een zorgboerderij en een molen. Per woensdag 29 juli is er ook een klimpark.

De ondernemer Walter Bisselink van Beleef het Avontuur is blij dat hij, samen met onze streekgenoot Rob Broekema, deze voorziening heeft kunnen realiseren in Het Twiske. “Avontuur en natuur halen het beste in de mens naar boven. Natuur geeft verwondering, avontuur nodigt uit tot leren van het verleggen van grenzen en plezier hebben."


De ondernemer wil graag met scholen en verenigingen uit de omgeving samenwerken. “Klimmen brengt kinderen dichter bij de natuur zodat ze deze op een positieve manier kunnen beleven.“ Beleef het Avontuur is ook eigenaar van klimpark De KlimVallei en kanoverhuur in Den Helder en Klimpark Streekbos in Bovenkarspel.

Het park is te vinden bij restaurant Pannenkoek de Appel en bestaat uit 32 stevig gefundeerde palen van maximaal 15 meter. Hiermee is het gebied nog aantrekkelijker geworden voor mensen die van een sportieve uitdaging houden.

Het klimpark biedt een aantal routes en andere uitdagingen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is jaarlijks open van april tot en met oktober en gaat zich naast de dagelijkse bezoekers ook richten op scholen en bedrijven uit de omgeving.

Duurzaam bouwen en beleven
De bouw heeft plaatsgehad met respect voor de natuur en de omgeving. Zo is gebruik gemaakt van houtsoorten met FSC keurmerk, zoals Douglas en Cloeziana. Ook komt er geen verlichting bij het park. Een ecoloog begeleidde de bouwfase om te controleren of flora en fauna geen nadelige effecten van de werkzaamheden ondervond. 

Broekema, een ervaren man waar het op evenementen organiseren aankomt, is blij dat alle voorbereidingen nu uitmonden in de daadwerkelijke opening."We hebben onderweg vanzelfsprekend wat onvoorziene zaken ontdekt, maar gelukkig is alles naar behoren gerealiseerd. We zijn een volledig gecertificeerd park. Ook met het oog op corona hebben we alle maatregelen getroffen die nodig zijn. We zijn alle dagen van 10.00-18.00 uur geopend.' 


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl