Kogel in Zaanstad zo goed als door de (omroep)kerk

Gepubliceerd: 15-09-2021 10:09

Kogel in Zaanstad zo goed als door de (omroep)kerk

ZAANSTAD - Politici krijgen nog wel eens het verwijt niet geheel duidelijk te zijn. Ook in Zaanstad is dat met de regelmaat van de klok het geval. Draaikonten is een veel gebruikte omschrijving vanuit de Zaanse bevolking. Inzake de toewijzing van de zendmachtiging is er ook het één en ander gepasseerd waar direct betrokkenen hun vraagtekens bij hebben gesteld. Aan alle onduidelijkheid lijkt nu een einde te komen.

Dat blijkt uit de motie die D66 (Flip Hoedemaeker), VVD (Rina Schenk), PvdA (Tjeerd Pietersma), CDA (Bas Westerhof), ROSA (Hans Kuyper), GL (Romkje Mathkor) en CU (Christa Neefjes) hebben voorbereid die donderdagavond in stemming moet komen. 


De partijen PVV, DZ, POV, SP, LZ, Denk en PvdD staan op papier nog niet achter de motie. 

De tekst van de bewuste motie is de volgende: 
De raad van de gemeente Zaanstad, in vergadering bijeen op 16 september 2021, behandelende het raadsvoorstel Zendmachtiging lokale omroep 2021-2026, 

Constaterende: - Dat er een besluit voorligt om de zendmachtiging lokale omroep toe te wijzen aan de Orkaan - Dat deze zendmachtiging voorheen toegewezen was aan RTVI Zaanstreek - Dat bij beide omroepen vele vrijwilligers actief zijn 

Overwegende: - Dat er grote verschillen zijn tussen beide omroepen wat betreft programmering en bereik - Dat een soepele overgang van de zendmachtiging bijdraagt aan een slagvaardige lokale omroep. 

Draagt het College op: - Om zo spoedig mogelijk in gesprek te gaan met de Orkaan en RTVI Zaanstreek om de overgang van de zendmachtiging zo soepel mogelijk te laten plaatsvinden - Hierbij aandacht te hebben voor de vrijwilligers en het publiek van RTVI Zaanstreek - Hierbij te proberen om de eventuele frictiekosten zo laag mogelijk te houden. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl