Komst 75 Nul op de Meter-huurwoningen zeker

Gepubliceerd: 13-06-2020 18:06

Komst 75 Nul op de Meter-huurwoningen zeker

KROMMENIE - De aannemingsovereenkomst voor 75 z.g. Nul op de Meter-huurwoningen aan de Lijnbaan en Zonnelaan in Krommenie is j.l. vrijdag ondertekend door woningcorporatie Parteon en bouwbedrijf Plegt-Vos. Funderingsproblemen vormen de directe aanleiding voor de sloop van de huidige 72 woningen. Daarnaast bleek het energetische ambitieniveau alleen haalbaar door middel van nieuwbouw.

Nieuw bouwen, verduurzamen en kwaliteit
Locatie van de ondertekening was opvallend genoeg niet in Krommenie, maar juist de bouwlocatie van het project de Staart in Wormer. Hier realiseert Plegt-Vos momenteel voor Parteon 44 Nul op de Meter-woningen. De funderingen zijn inmiddels bijna gereed.

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We zetten de komende jaren in op nieuw bouwen, verduurzamen en het verhogen van de kwaliteit van ons woningbezit. Met het project De Staart voegen we 44 energieneutrale woningen toe aan de voorraad huurwoningen in de Zaanstreek. Het project aan de Lijnbaan en Zonnelaan is een goed voorbeeld van het verbeteren van de kwaliteit en verduurzamen van huurwoningen. We hebben in Plegt-Vos een fijne en daadkrachtige partner gevonden. De nieuwbouw op deze locatie verloopt zeer voorspoedig. Dit is een van de redenen om het project aan de Lijnbaan en Zonnelaan ook samen met Plegt-Vos te realiseren.”

Energiezuinige huurwoningen
Bureau Beltman Architecten heeft een mooi ontwerp voor de nieuwe energieneutrale huurwoningen gemaakt dat naadloos aansluit bij de omgeving. Het woningprogramma bestaat uit drie- en vierkamerwoningen. De woningen krijgen plaatselijke gevelaccenten en kleine dakkapellen.

De energie die de zonnepanelen op deze optimaal geïsoleerde woningen opwekken, is voldoende voor het gemiddeld verbruik van een huishouden met bewust (spaarzaam) woongedrag. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting, ze worden volledig elektrisch.

In twee fasen
De sloop en nieuwbouw verloopt in twee fasen. Door deze fasering blijft de omgeving bereikbaar en kunnen huurders uit de tweede fase desgewenst verhuizen naar de nieuwbouw in de eerste fase. De meeste huurders van de 29 woningen in de eerste fase hebben inmiddels een andere woning gevonden. Eén woningblok is al eerder gesloopt. De slechte staat van de funderingen van deze woningen maakte veilige bewoning niet meer mogelijk.

In het vierde kwartaal van dit jaar gaat de bouw van fase 1 van start, deze woningen worden naar verwachting in september 2021 opgeleverd. De realisatie van fase 2 start in het vierde kwartaal van 2021 en wordt naar verwachting in de loop van 2022 opgeleverd.

Op de foto de ondertekening door Harry Platte (Parteon) en Klaartje Molthof (Plegt-Vos) op bouwterrein De Staart in Wormer.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl