Kunst uit de (Zaan)Bocht 2021

Gepubliceerd: 25-08-2021 12:08

Kunst uit de (Zaan)Bocht 2021

WORMERVEER - In het volgens de Wormerveerders mooiste winkelgebied van het land zal zaterdag 28 augustus in de Zaanbocht van 10.00 tot 16.00 uur de eerste editie plaats hebben van een naar verwachting lange reeks ‘Kunst uit de Bocht’. Het belooft een artistieke zaterdag te worden met naast een kunstmarkt, onder meer ‘live’ schilderen aan de Zaan en een historische wandeling.

Na anderhalf jaar noodgedwongen stilte wordt het aan het einde van de vakantie een creatieve dag met een straatorkest, sneltekenaar en complimentenmeisjes. Kortom een vrolijk en positief evenement. Er kan uiteraard ook gewoon gewinkeld worden in de altijd gezellige Zaanbocht. Ook ben je voor een lekkere kop koffie, een heerlijke lunch of een gezellig drankje op één van de vele aanwezige terrassen hier aan het juiste adres.

Kunstmarkt 

Lokale en nationaal erkende kunstenaars exposeren hun werk en verkopen deze in één van de dertig openlucht-ateliers langs de Zaan. Een gevarieerd aanbod van hoog niveau aan schilders tot keramisten en van edelsmeden tot beeldhouwers. Een expositie waar je ogen en oren te kort komt.

Aanmelden kan via: kunstuitdebocht@gmail.com

En-plein-air
Enthousiaste schilders en tekenaars kunnen zich aanmelden op aan de kade aan de Zaan in de openlucht te schilderen. Dit jaar sluit het thema aan op ‘In de ogen van Monet’. Er kan kennis gemaakt worden met het impressionisme, waarbij kleurgebruik en lichtinval belangrijke ingrediënten zijn.

Voorafgaande aan Kunst uit de Bocht kan met een eerder gegeven workshop over het impressionisme de kennis en vaardigheden worden aangescherpt. Let op, er zijn een beperkt aantal plaatsen en vol is vol.

Aanmelden kan via: kunstuitdebocht@gmail.com

Onze Lieve-Vrouw kerk
Deze dag is ook de katholieke kerk speciaal geopend voor het publiek. Sinds februari 2021 is deze kerk een gemeentelijk monument. Er zijn plannen om daar woningbouw te realiseren maar de kerk is nu nog in de oorspronkelijke staat. Momenteel is daar het atelier van keramist Daniëlle van Assema gevestigd. Haar atelier is die dag ook geopend.

De kerk is gebouwd in opdracht van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboorteparochie, tussen 1914 en 1916 en ontworpen door de architect Jan Stuyt en een bezichtiging meer dan waard.
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl