Kunst voor Thuis: derde thema-expositie

Gepubliceerd: 02-01-2020 15:01

Kunst voor Thuis: derde thema-expositie

WESTZAAN - Galerie Staphorsius begint het nieuwe jaar met een nieuwe expositie: Kunst voor Thuis. Naast Zonder Haast en Natuurlijk Natuur is dit de derde thema expositie in het jaarlijkse programma van de galerie die te vinden is aan de J.J. Allanstraat 287b.

Kunst voor Thuis is een zeer gevarieerde verkoopexpositie van schilderijen, tekeningen en objecten. Voor elke huiskamer is er wel iets te vinden. De expositie is samengesteld met werk van bijna 20 kunstenaars. Zo zijn er bijzondere meubelobjecten van kersenhout te zien, gemaakt door meubelmakers van Blik op Hout, die hun werkplaats delen in de voormalige blikfabriek Zaanlandia in Krommenie. Ook van hout is het werk van Thomas Anton Geurts. Zijn vazen en andere objecten roepen verwondering op.

Dit geldt ook voor het werk van houtdraaier Mark Steltenpool die met een bijzondere techniek natuurlijke patronen in zijn objecten brandt. Of hieraan met gebruik van polyester en epoxy een extra dimensie toevoegt. Verder laat glaskunstenaar Jacob Bos zijn intrigerende beelden zien, die met veel geduld en creativiteit met hele kleine stukjes glas zijn opgebouwd. De speling van het licht bij deze beeldjes is fascinerend.

Fijnschilderwerk
Of de wat mystieke schilderijen van Herman Smorenburg, die in een tijdrovende fijnschildertechniek zijn werk maakt. Met veel geduld wordt hierbij laag over laag met dunne lagen transparante verf een schilderij opgebouwd totdat de gewenste diepte en kleurstelling is bereikt. Een hele andere stijl is die van Kees van de Nes, die op een krachtige bijna explosieve wijze zijn onderwerpen op het doek neerzet.

Tot slot zijn ook indrukwekkende beelden te zien van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele, stadsgezichten van Roos van der Meijden, naaktportretten van Cas Waterman en maritiem werk van Zaankanter Fred Boom. DE expositie duurt tot 25 april en is te zien dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl