Kunstschilder Ger Zaagsma viert jubileum met expositie bij Artzaanstad

Gepubliceerd: 03-01-2019 14:01

Kunstschilder Ger Zaagsma viert jubileum met expositie bij Artzaanstad

ZAANDAM - Ger Zaagsma viert bij Artzaanstad zijn dertigjarig jubileum als kunstschilder. Dit doet hij met een overzichtstentoonstelling die op zaterdag 12 januari wordt geopend.

Landschappen en dorpsgezichten in water en pigment, of in olie - gevangen op papier, doek of paneel. In een spontane techniek, die altijd weer verrassingen oplevert. Ger Zaagsma ten voeten uit. Eerst uitsluitend als aquarellist, de laatste tien jaar vooral met olie op doek of op paneel.

Soort retrospectief
De overzichtstentoonstelling bij Artzaanstad biedt een soort retrospectief: van heel vroeg werk, schetsen door de jaren heen en (pen)tekeningen tot splinternieuw werk, waarvan de verf nog nauwelijks droog is. In zijn schilderijen zijn altijd landschappen en bos- of zeegezichten te zien. In zijn aquarellen figureren ook dorps- en stadsgezichten.

Romantisch en herkenbaar
Het resultaat van zijn nieuwe werken is tevens als 'betoverend' te betitelen. Soms romantisch, maar altijd met een herkenbare, stoere touch. Zeegezichten, polders, waterland en verstilde landschappen waar in het ‘niets’ toch steeds weer iets nieuws wordt ontdekt. Strelend zachte lenteluchten - het water bijna een spiegel. Maar ook voortjagende wolken over het vlakke land. De zon die de rietstengels laat oplichten. Met sneeuw bedekte weiden langs ijzige sloten, de kou bijna voelbaar...

De opening is op zaterdag 12 januari om ongeveer 15.00 uur. Dan wordt gelijk een toast uitgebracht op het nieuwe jaar. Muziek is er van het Linnaeusstraat Sax Kwartet waar Dick, de zoon van Ger Zaagsma in speelt. De expositie is tot en met 9 februari vrij te bezoeken. Art Zaanstad is open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en te vinden aan Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl