KZ/Thermo4U heeft last van gedeeltelijke schotloosheid

27-02-2021 16:59

KZ/Thermo4U heeft last van gedeeltelijke schotloosheid

STREEK - In Papendrecht bleek er voor KZ/Thermo4U weinig eer te behalen. Het verschil tussen beide teams is daarvoor simpelweg te groot. Bij rust was er al een flink gat geslagen (16-7) dat niet meer gerepareerd kon worden na de thee. Eindstand een logische 32-19.

Waar in het verleden beide teams elkaar weinig ontliepen is het kwaliteitsniveau inmiddels aanzienlijk ten gunste van PKC komen te liggen. Het schieten in deze wedstrijd onder leiding van het bekende Zaanse arbitrale duo Luttik/Kok was de eerste helft matig. De gastheer kwam tot 30% waar de bezoekers als team niet verder kwam dan tot 12%. Het vak met routinier Jordi Pasma (zelf slechts een keer doeltreffend) bleef zelfs steken op een schamele 5%.

KZ gaf in de beginfase weliswaar veel druk, maar dat kon PKC niet verontrusten. Positieve uitschieter aan Koogse zijde in het eerste deel Stef Meijns - in de verdediging tegen de geslepen Jelmer Jonker - die een 100% reboundscore achter zijn naam kon laten zetten.

In het tweede deel pakte KZ de zaken meteen een stuk energieker aan dan het in deel 1 eindigde. Van 16-8 werd het 19-13. Daarna nam PKC het initiatief weer in handen en kon KZ geen vuist meer maken. Het verschil schuilt hem vooral in de breedte van de beschikbare selectie.

Daar waar de Papendrechters beslist niet minder worden na wissels is het voor KZ toch lastig hetzelfde niveau te behouden. Halverwege de tweede speelhelft wisselde trainer Dennis Doves Onno Bakker en Nikki Boerhoudt voor Emiel de Kruijff en Sanne Pasma. Laatstgenoemde toonde zich niet blij bij die beslissing.

Hoewel het vak van Alwin Out tot 15 scores kwam bleef het andere vak met slechts vier goals te ver achter en dat verklaart meteen het grote verschil in de stand. Jordi Pasma wist de laatste Zaanse goal te maken, terwijl PKC met een strafworp de eindstand bepaalde op 32-19.

In het kamp van de. Papendrechters werd al met een schuin oog gekeken naar het wedstrijdschema van de Play Offs waarin de topclubs ogenschijnlijk in het voordeel zullen zijn. De andere ploegen lopen het risico teveel wedstrijden te moeten spelen in korte tijd.


Komend weekeinde (06-03) ontvangt KZ/Thermo4U om 16.00 uur LDODK in eigen hal.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl