KZ/Thermo4U op weg naar Gorredijk

31-01-2021 11:30

KZ/Thermo4U op weg naar Gorredijk

STREEK - De nieuwe opzet van de Korfballeague competitie bevalt velen. Twee poules van zes teams die strijden om de posities in de nacompetitie zonder dat er sprake is van angst voor degradatie. KZ/Thermo4U gaat voor het hoogste en wil de finale behalen. Op weg naar dat 'Walhalla van het Korfbal' is het team van trainer Dennis Doves vandaag te gast bij LDODK/Rinsma Modeplein in het Friese Gorredijk dat het grootste dorp in de gemeente Opsterland is.

Gister speelde GG/IJskoud de Beste al bij Blauw Wit A (26-25 verlies) en verpulverde PKC/Vertom het arme Oost Arnhem met maar liefst 46-17.


Op de website van de 'Koogers' staat in de voorbeschouwing dat er zoiets bestaat als 'KZ en de vloek van de zondagwedstrijden' . Dit weekend krijgt de KZ-selectie de kans om eindelijk seizoen, dus waarom eens een keer op zondag te winnen

De laatste overwinning van KZ in Gorredijk dateert alweer van 2017, dus dat zegt genoeg over hoe lastig wij het hebben aan de andere kant van de Afsluitdijk. Maar de kaarten zijn opnieuw geschud en dat biedt kansen. LDODK heeft met Marjolijn Kroon en Friso Boode spelbepalende spelers zien vertrekken en bouwt aan een nieuw team met bijvoorbeeld de talentvolle Ran Faber, die volgens commentator Frank Stout uit een sprookjesboek lijkt te zijn weggelopen ‘zo met die karakteristieke kop van hem’. 

Waar KZ de afgelopen wedstrijden vooral indruk maakte met de kwaliteit van de goals – doelpunten van Sanne Pasma en Stef Meijns werden genomineerd voor Goal van de Week - en niet de hoeveelheid, haalt LDODK juist heel aardige schotpercentages. Met name de afstandsschoten vliegen er bij de Friezen lekker in de laatste tijd. Plakken dus en niet loslaten!

Sinds het eerste seizoen van LDOKD in de Korfbal League (2012-2013) heeft de vereniging een groeiende aantrekkingskracht op korfbalfans uit heel Friesland. Morgen zal het echter rustig blijven in De Kortezwaag: geen publiek dat mee kan swingen op hoempapa-muziek, geen Groen Kabaal, maar alleen twee ploegen die de strijd aan gaan.

Volgens de kenners zijn LDOKD en KZ elkaars concurrenten voor plek twee in de poule KLA, dus dat zou een spannende wedstrijd op moeten leveren. Echter, als je het ons vraagt mag het ook wel een overtuigende overwinning worden. Er komen twee spannende weken aan, met een Noord-Hollandse derby tegen Blauw-Wit en de streekderby bij GG/IJskoud de Beste en het zou niet verkeerd zijn om de voorbereiding op deze wedstrijden te beginnen met twee punten uit Friesland op zak.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl