KZ/Thermo4U opent volgens verwachting

24-03-2021 22:33

KZ/Thermo4U opent volgens verwachting

KOOG AAN DE ZAAN - Met nog acht ploegen in de race en slechts twee tickets te vergeven voor de finale op 17 april aanstaande in RTM Stage van Rotterdam Ahoy is vandaag de eerste ronde van de Play-Offs gespeeld. KZ/Thermo4U voldeed aan de verwachtingen door DOS’46 met 20-15 te verslaan.

De ploeg uit Nijeveen opende onverwacht goed dit duel. De 0-1 voorsprong was echter van korte duur. De thuisploeg kwam rap op een 4-1 voorsprong. Hoewel DOS trainer Edwin Bouman het spel van KZ wilde laten ontregelen door zijn team was de scherpte van KZ toch groter dan hij verwachtte. Bouman probeerde bij een stand van 7-2 zijn team weer in het gareel te krijgen, maar daar hadden de Koogers geen boodschap aan. Vier minuten voor rust moest Jordi Pasma zich met hamstringklachten laten vervangen door Lars Hoorn, maar dat mocht de Zaanse scoringsdrift niet verstoren. Zonder al te veel verdere problemen zochten de Koogers de kleedkamer op met een vertrouwen gevende 12-5 voorsprong.

KZ/Thermo4U wist na rust het initiatief te behouden. Dat maakte dat de voorsprong opliep naar negen goals (15-6). In die fase was het DOS’46 dat de mouwen nog eens opstroopte. Negen minuten voor tijd was het verschil nog slechts vijf goals (16-11). Verder liet KZ de Nijeveners niet komen. Topscorer deze woensdagavond in het Topsportcentrum aan de Wezelstraat werd Alwin Out, die onder meer z’n driehonderdste Korfbal Leaguegoal liet aantekenen. Eindstand een overtuigende 20-15 winst.

De ploeg van trainer Dennis Doves weet dat zij met een redelijk gerust gevoel zaterdag voor de return af kan reizen naar Nijeveen. De wedstrijd aldaar begint om 16.00 uur. Bij een overwinning van DOS speelt de ploeg, volgende week dinsdag, de derde en laatste wedstrijd tegen KZ. Die wedstrijd wordt dan weer in Koog aan de Zaan gespeeld.


De andere wedstrijden gaven de eindstanden zoals viel te verwachten. Fortuna versloeg LDODK met 22-16 en TOP had geen moeite met Blauw Wit A (21-12). Bij PKC tegen DVO hing er lange tijd een sensatie in de lucht. Pas op het laatste moment wisten de Papendrechters een nipte zege te boeken (23-22). 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl