KZ/THermo4U verslikt zich in KCC

19-12-2021 09:03

KZ/THermo4U verslikt zich in KCC

KOOG AAN DE ZAAN - In deze fase van de competitie is het ‘af- of aanhaken’ en dat heeft alles te maken met de poules na de reguliere competitie. Met dat motto in gedachten moesten de Koogers in principe winnen van de ploeg uit Capelle. Het omschakelen van denken naar doen is in het Topsportcentrum aan Zaanse zijde niet geslaagd. Na een 5-13 ruststand werd het een 17-19 nederlaag voor het team van trainer Tim Bakker.

Bakker stuurde zijn team de hal in met Stef Meijns in de basis tegen een tegenstander die in principe van iedere ploeg kan winnen, maar dat nog niet altijd overtuigend ten uitvoer weet te brengen. Hoe anders was dat zaterdag. Want de gasten overdonderden KZ/Thermo4U in de beginfase. Het team leek alle schroom van de afgelopen weken van zich af te hebben gegooid. Aan de hand van de makkelijk scorende Bo Oppe liepen de Capellenaren op zeker moment zelfs uit naar een 2-11 voorsprong. KZ speelde niet slecht, maar KCC was simpelweg effectiever en overtuigender. Het Zaanse spel oogde te chaotisch waar het schot ook beneden de maat bleef. De thuisploeg wist voor rust nog iets terug te doen, maar het verschil bij rust was nog altijd acht doelpunten (5-13).

Het hoge afrondingspercentage kon KCC in de tweede helft niet vasthouden. Gaandeweg de wedstrijd kreeg KZ meer grip op de wedstrijd, ging het scoringspercentage omhoog en werd de achterstand verkleind. Belangrijk ook dat Oppe strakker verdedigd werd. Met nog zeven minuten te spelen was het verschil slechts vier doelpunten in het voordeel van KCC en leek er voor KZ nog van alles mogelijk. Toch bleek de de voorsprong die KCC in de eerste helft opbouwde genoeg om de overwinning veilig te stellen.

International Esther Cordus, zelf ook nog niet op het gewenste niveau acterend, verklaarde na afloop dat er sprake was van een collectief laten afweten. ‘Ontzettend balen na deze eerste competitie helft. We hebben goede pieken en te diepe dalen.’

Het verwachte achterverdedigen bleek niet op de juiste manier te kunnen worden opgepakt. ‘Wij moeten winnen van deze ploeg’ aldus Tim Bakker. ‘In de tweede helft hebben we geprobeerd te achterstand te repareren, maar het gat was al te groot. Je verliest de wedstrijd in het eerste kwartier. Wat ons op de trainingen wel lukt, zie je in de wedstrijden nog niet terug.’

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl