Laatste ronde bekerprogramma afgesloten

13-09-2020 17:55

Laatste ronde bekerprogramma afgesloten

STREEK - De Zaanse voetbalploegen hebben hun taak volbracht. De eerste ronde bekervoetbal is afgesloten. Komend weekeinde wacht voor alle teams de competitie.

Voor de competitie in de Derde Divisie - Speelronde 2 kwamen Dongen en OFC elkaar tegen binnen de lijnen. De geelzwarten behaalden een 0-1 overwinning.

Op het sfeervolle complex van Roda’23 in Amstelveen leek Fortuna W zich makkelijk naar de zege te spelen. Bij rust was er al een 0-3 voorspong. Door o.a. vijf Fortuna wissels toe te passen werd de gastheer als het ware in het zadel geholpen. Deze kwam terug tot 2-3, maar daarna waren het de Wormerveerders die het initiatief weer in handen namen en uitiepen naar een 2-5 bekerzege. Beide teams stromen door naar de volgende ronde.

Hercules Zaandam wist bij Wherevogels bij de aftrap al dat zij door waren. Het was wel zaak de resterende 90 minuten niet te verliezen. Daar zijn de paarshemden met een 7-0 winst prima in geslaagd en gaan daardoor ongeslagen over naar de tweede ronde. (Zie foto op Jagersveld)

Bij Wiron liet WSV’ 30 er geen twijfel over bestaan wie er door als poulewinnaar door moest gaan naar de volgende ronde. De 0-6 victorie was veelzeggend.

Er is voor Saenden geen vuiltje aan de lucht. Door haar gunstige doelsaldo mocht er zelfs nog verloren worden bij Kaagvogels, maar de vorm van de Saenden mannen is dermate dat er een zeer overtuigende 1-10 winst geboekt kon worden.

Tegen Strandvogels moest Sporting Krommenie winnen wilde het kans maken op poulewinst. Dat lukte prima met 0-3. Van belang was echter ook de eindstand van de partij tussen VVA Spartaan en RCZ. De Racers verloren met 3-0, maar door een beter doelsaldo gaan de Krommenieers door.

De partij tussen Heemstede en Westzaan was van geen belang meer. SVA gaat als poulewinnaar verder. De 0-0 van nu had geen invloed.

Voor Zaandijk was winst tegen VVH Velserbroek van groot belang. Dan bestond de kans dat zij door konden bekeren. ’s Graveland met gelijk aantal punten loerde ook op die kans. De Zaandijkers kenden vooraf een beter doelsaldo. Helaas werd de wedstrijd van Zaandijk niet gespeeld vanwege een corona-geval bij de Velserbroekers. De 10-0 winst van ’s Graveland maakt het voor de Zaandijkers uitermate lastig om als poulewinnaar af te kunnen sluiten

Voor de spelers van RoodWit Zaanstad wacht het altijd lastige Waarlandse Con Zelo. In de poule is Vrone al de winnaar. Voor de Zaandammers was er vandaag geen eer te behalen en wist Con Zelo met 1-3 te winnen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl