Lockdown en de teamsporters

13-01-2021 14:00

Lockdown en de teamsporters

STREEK - De mededeling van minister-president Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge is duidelijk geweest: de lockdown gaat nog tot minimaal 9 februari duren. Dat liet het duo dinsdagavond weten tijdens de veel bekeken persconferentie.

Het betekent dat (voetbal)amateurclubs minimaal drie weken langer aan de huidige maatregelen vastzitten. Voorlopig blijft de regel gelden dat senioren tot 18 jaar oud op de vereniging mogen blijven sporten. Voor hogere leeftijdscategorieën gelden andere regels. Zij mogen met groepen van maximaal twee personen op het trainingsveld verschijnen en moeten daarbij anderhalve meter afstand aanhouden. Meerdere selectieteams kozen de laatste weken daarom ervoor om de trainingen tijdelijk stil te leggen, totdat trainingen met vier personen of zelfs meer weer is toegestaan.
De clubs wachten gespannen af op wat de toekomst gaat brengen. De KNVB zit voorlopig in de wachtkamer, al werkt de bond wél hard aan manieren om de competities te hervatten.

KORFBAL
Vanwege de verlengde lockdown zal er dit seizoen in alle klassen onder de Korfbal League (en Reserve Korfbal League) geen zaalcompetitie plaatshebben. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond.
Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari – het laatst mogelijke moment in de eind oktober door het KNKV opgestelde routekaart – helaas niet meer mogelijk.
Gevolgen
Het niet doorgaan van de zaalcompetitie in alle klassen onder de Korfbal League – die als topcompetitie een uitzonderingspositie heeft gekregen en wel mag starten  – heeft gevolgen voor alle korfbalverenigingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl