Margriet Eshuijs super gemotiveerd

Gepubliceerd: 04-06-2021 10:06

Margriet Eshuijs super gemotiveerd

ZAANDAM - Onze streekgenoot mag je gerust een bezige bij noemen. Met belangstelling voor alles wat groeit en bloeit zet zij zich in op vele fronten in onze maatschappij. Muziek is de basis van heel veel hetgeen Margriet drijft. Haar PopUp koor is een bijzondere manier van musiceren en daardoor communiceren. En zelfs in deze coronaperiode weet Margriet daar een prima slag in te slaan. Het resultaat is de release van haar CD ‘Room With A View’ vol met bekende songs.

In het ZaanRadio programma Vervlogen Tijden van Paul van den Bergh en Jamie Bank (vrijdags te beluisteren van 19.00 tot 21.00 uur) zal Margriet uitvoerig ingaan op het tot stand komen van de schijf.

Gegeven de omstandigheden kon het PopUp koor (op de archieffoto van voor de cornapandemie) de achterliggende periode niet bij elkaar komen. Dat zal vrijdag 3 juli voor het eerst weer gaan geschieden. Dan ziet het koor elkaar in de buitenlucht op een informele wijze met inachtneming van de corona maatregelen.

“Veruit iedereen is dan gevaccineerd” vertelt Margriet met een twinkeling in haar ogen. “Om toch het goede gevoel mee te nemen in de zomer heb ik bedacht een cd te maken van al onze opnames van het afgelopen jaar. Die opnames zijn professioneel gemaakt. Het enige wat we niet konden veranderen was dat de zangopnames thuis door elk koorlid in de z.g. memofunctie zijn opgenomen.”

Dat vormde voor Margriet echter geen belemmering. “Voordeel hier weer van is dat iedereen het beste van zijn/haarkunnen heeft ingestuurd en zelf kritisch leerde werken. Ik heb alle inzendingen nabewerkt. Ruis eruit, brom weg, helder of juist wat ronder gemaakt, mooie galm erop. Allemaal handelingen die ook worden losgelaten op zangtracks en instrumenten tracks als je als prof werkt. Door deze werkwijze kon ik ook moeilijkere arrangementen maken en is het koor toch weer beter geworden.”

Met al die ervaring heeft de Zaandamse vervolgens alles schoongeknipt, synchroon gelegd en in de mooiste onderlinge verhoudingen gemixed. Haar conclusie was al snel dat het koor er steeds beter in werd en Margriet ook. Wat er voor komt kijken om uiteindelijk een cd uit te geven is voor haar al vanaf 1985 haar ‘pakkie an’ geweest. “Het was voor mij leuk om al die vaardigheden weer aan te spreken. Nu merk ik dat er een leuke cd uit rolt die de moeite waard is.”

De cd heet ‘Room with a View’ refereert aan al de z.g. Zoom-uren’ die de koorleden al turend in het hobby kamertje of de keuken voor het scherm hebben doorgebracht. “We zagen vele vergezichten en dat is deze cd ten voeten uit”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl