Meerdere aanhoudingen bij fouilleeractie in Zaandam

Gepubliceerd: 15-02-2019 11:02

Meerdere aanhoudingen bij fouilleeractie in Zaandam

ZAANDAM - Tijdens een preventieve fouilleeractie in het centrum van Zaandam en de wijk Poelenburg heeft de politie donderdagavond meerdere personen aangehouden. De politie fouilleerde in totaal 267 personen.

De actie leverde drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash op. Er wordt nog onderzocht of het hier om crimineel verkregen geld gaat.

‘De preventief fouilleeracties zijn een goede bijdrage aan de veiligheid in ons gebied. We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.’ aldus Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie in Zaanstad.


De fouilleer-actie is op last van burgemeester Jan Hamming gestart. Met als doel om zoveel mogelijk wapens in beslag te nemen.

Veiligheidsrisicogebied
Het centrum van Zaandam en de wijk Poelenburg zijn in december 2018 aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor krijgt de politie de mogelijkheid om mensen in die gebieden preventief te fouilleren. Eind juni worden de resultaten geëvalueerd.

Foto's: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl