Met fiets of brommer op de Dam? Dat wordt een bekeuring!

Gepubliceerd: 12-02-2020 16:02

Met fiets of brommer op de Dam? Dat wordt een bekeuring!

ZAANDAM – De vouwen uit je pantalon verdwijnen bij wandelaars over de Dam door rondscheurende fietsers en brommers. Terwijl tweewielers alleen tussen 6.00 en 9.00 uur over het horecaplein mogen rijden. Wie de afgelopen week buiten deze tijden over de Dam reed, werd nog vriendelijk aangesproken door de politie en gesommeerd af te stappen. Dat kregen 314 mensen te horen de afgelopen twee weken.

Inmiddels was de maat vol en werd het bonnenboekje getrokken. Zo kregen in totaal 166 mensen een bekeuring. En die was fors. Fietsers kregen een prent van €64,- voor brommers is dat €104,-. Dat doet pijn in portemonnee…

Burgemeester Jan Hamming: “Mensen, van jong tot oud, moeten op een prettige en veilige manier gebruik kunnen maken van dit fijne stadsplein. Als je op één van de terrassen lekker een drankje zit te drinken terwijl je kinderen op de Dam spelen, moet je dat zonder zorgen kunnen doen. Als mensen daar overheen rijden met fiets of brommer kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Met elkaar moeten we dus zeggen: dat willen we niet. We merken in de reacties dat veel mensen en ondernemers het hiermee eens zijn.”

De komende periode blijven de handhavers van de gemeente surveilleren en alert op overtredingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl