Minder stress tijdens voetreflexologieweek

Gepubliceerd: 20-09-2019 10:09

Minder stress tijdens voetreflexologieweek

ZAANDAM - Jaarlijks vindt in de laatste volle week van september de Internationale week van de reflexologie plaats. Dit jaar staat deze week in het thema van stress en burn-out. Praktijk Anita Heijnen en Praktijk Bjorn Heijnen hebben de handen ineen geslagen om in deze week een aantal activiteiten te houden die stress en burn-out-klachten kunnen verlichten.

,,Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die erop gericht is om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen”, vertelt voetreflexoloog Bjorn Heijnen. ,,Dit doen we door middel van drukpuntmassage in de voeten. Alle organen, klieren en weefsels hebben zenuwuiteinden in de voeten. Door deze impulsen te geven, kunnen blokkades verdwijnen.”


Laagdrempelig
Tijdens de Internationale week van de reflexologie, dit jaar van 23 tot en met 29 september, organiseert Bjorn Heijnen, samen met zijn moeder en collega Anita Heijnen verschillende activiteiten om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetreflexologie. Zo is er op maandag 23 september een workshop waarin we mensen een aantal grepen leren die stress kunnen verminderen.

Mindful running
Op donderdag 26 september vindt er een workshop mindful running plaats. ,,Deze workshop organiseren we samen met Florence Damen van Flow Development. Het verschil met een normale hardlooptraining is dat er aandacht is voor mindfulness en ademhalingstechnieken. Ook dit kan eraan bijdragen om minder stress te ervaren”, aldus Bjorn Heijnen. De workshop op maandag en de meditatie op zaterdag vinden plaats bij Het Element, Zilverschoonplein 18 in Zaandam. Het mindful running is in het Jagersplas.

De week wordt op zaterdag 28 september afgesloten met een meditatiesessie, begeleid door Anita Heijnen. ,,Meditatie is een goede manier om zowel lichaam als geest te ontspannen, stress te verminderen, minder te piekeren en meer rust te ervaren”, zegt Anita Heijnen.

Wie meer informatie wil over de Internationale week van de reflexologie kan terecht op www.praktijkbjornheijnen.nl.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl