Mislukte mogelijke kunstroof bij Zaans Museum: schoten gelost en verdachten gevlucht

15-08-2021 12:04

Mislukte mogelijke kunstroof bij Zaans Museum: schoten gelost en verdachten gevlucht

STREEK - Twee mannen hebben zondagochtend rond 10.30 uur geprobeerd een overval te plegen bij het Zaans Museum. Hierbij is er door de daders geschoten. Er raakte niemand gewond. Mogelijk gaat het om een poging tot kunstroof.

Volgens getuigen probeerde iemand met een schilderij naar buiten te lopen bij het Zaans Museum, maar de politie kan dat nog niet bevestigen. "Het was een poging tot overval, dus ze hebben iets geprobeerd, maar waar die poging is gestaakt kan ik niet bevestigen. Er is niets buit gemaakt", vertelt een woordvoerder van de politie aan mediapartner NH Nieuws. De mannen zijn er na de poging op een scooter vandoor gegaan. Die scooter werd even later teruggevonden aan de Zuiderweg, ruim 2 kilometer van het Zaans Museum vandaan.

Scooter overval Zaans Museum teruggevonden

Een woordvoerder van het Zaans Museum laat weten dat iedereen erg geschrokken is. Ze is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen en dat er niets buit gemaakt is.

Agenten zijn op zoek naar een blanke man met een grijze helm. Ook wordt er gezocht naar een getinte man met een baard, die donker gekleed is.

Foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl