MobielMediaLab bij TRIAS VMBO op bezoek

27-11-2020 12:33

MobielMediaLab bij TRIAS VMBO op bezoek

KROMMENIE - Het was even passen en meten vanmorgen vroeg, maar uiteindelijk kon het MobieleMediaLab haar plaats innemen op de Saendelverlaan zodat de leerlingen van het TRIAS VMBO zich konden laten informeren over verboden wapenbezit.

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de mening van de Nederlanders over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobiel Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiën en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.


Vandaag stond de indrukwekkende wagen geparkeerd bij het TRIAS VMBO waar gesproken werd over wapenbezit en bewustwording over dat fenomeen. Voor de politie betekende dit geen repressief optreden, maar in contact komen met de jeugd. Er is immers genoeg te doen over het messenverbod waarover uitvoerig werd gediscussieerd tijdens de lessen over verboden wapenbezit onder schooljeugd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl