Monumentendag in Wormer met bijzonder onderdeel

14-09-2020 11:12

Monumentendag in Wormer met bijzonder onderdeel

WORMER - Met als titel 'Het ABC van weleer. Naar school in Wormer en Jisp’ presenteerde het Historisch Genootschap Wormer in de Stoomhal j.l. zaterdag een nieuw boek.

Het boek bevat een schat aan foto's en verhalen en is dit bijzondere werk is vanaf dinsdag 15 september te koop bij de fotozaak van Weenink-Goedheer, Dorpsstraat 34.
Tijdens de uitreiking van het boek over de scholen in Wormer was ook Juf de Vries (zie foto) van School West aanwezig. Zij was daar als 89 jarige speciaal voor uitgenodigd kreeg het boek overhandigd.

Open Monumentendag 2020 stond in het najaar van 2019 al op de agenda van HGW. Tijdens deze dag moest educatie centraal staan. Het thema dit jaar ‘Leermonumenten’ paste daar prima bij. De commissie ging voortvarend aan de gang. Het thema nodigde uit tot het uitbrengen van een boek met als onderwerp ‘de geschiedenis van de scholen in Wormer en Jisp’.

Veel onderzoek werd gedaan naar de historie van het onderwijs, beginnende bij de Latijnse School tot en met de neergang en opbloei van de scholen tot nu toe. Van veel mensen kwamen mooie verhalen binnen over hun ervaringen op hun school. Klassenfoto’s van weleer werden in groten getale aangeleverd.

Dat lijvige werk werd in de Stoomhal vol trots gepresenteerd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl