Muzikaal hart onder de riem

06-04-2020 18:45

Muzikaal hart onder de riem

STREEK - Muziekvereniging ZFC Zaandijk, al meer dan 130 jaar een jonge, ambitieuze muziekvereniging, steekt de Zaandijkers een muzikaal hart onder de riem door op verschillende plekken in Zaandijk mini-verrassingsconcertjes te verzorgen, onder meer bij een aantal verzorgingshuizen.

In afstemming met de gemeente Zaanstad en Handhaving trekken kleine ensembles door Zaandijk om op vooraf afgestemde plekken concertjes te verzorgen. Uiteraard met het dringende verzoek alle coronamaatregelen in acht te nemen. 


Afgelopen zaterdag trok het eerste ensemble rond, met concertjes bij Parkzicht, op de Lindenlaan en het Gortershof. Bewoners keken massaal toe vanuit hun tuin of balkon en reageerden positief op dit verrassingsinitiatief. 

Deze week trekken opnieuw ensembles door Zaandijk, te beginnen aanstaande donderdag vanaf 14:30 uur. Speellocaties zijn onder meer Evean Guisveld, Rooswijkplein en de Maurice Ravelstraat. 

Ernst van Rheenen, voorzitter van ZFC Zaandijk: “Door de coronacrisis ligt het muzikale leven ook compleet stil en dat is erg wennen voor muzikanten die gewend zijn elke week samen te musiceren. Zo ontstond het idee om de Zaandijkers een hart onder de riem te steken en korte concertjes te geven. Hier wordt erg positief op gereageerd. We vinden het belangrijk om voor verbondenheid in de omgeving te zorgen en positief bij te dragen ondanks deze moeilijke situatie.”


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl