Na 'Doortocht' nu Sint als gast in dorp

22-11-2021 08:58

Na 'Doortocht' nu Sint als gast in dorp

WESTZAAN Wie dezer dagen door het dorp gaat raakt ongetwijfeld onder de indruk van de sfeer. Door het hele dorp hangen Sint gerelateerde items. Tegen en in de avond geeft dat een heel bijzondere sfeer. Het bekende Regthuys Westzaan is zelfs omgedoopt tot Sinterklaashuys.

Na de geslaagde 'Doortocht' eerder is het voor de Goedheiligman prettig om te weten dat hij onderdak heeft gevonden in het gastvrije Westzaan. Als Sinterklaas in de Zaanstreek is dan logeert hij - zo weten de Westzaner 100% zeker - in ’t Reghthuys in Westzaan. 'Dat weet iedereen, opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, de juffen en meesters en zelfs de burgemeester.' 

Wat (nog) niet iedereen weet is dat niet alleen Sinterklaas daar logeert; ook de Pieten slapen er op - waar anders dan - de Pietenzolder, hoog in het Reghthuys onder de toren.
Ze eten er ’s avonds Spaanse soep met pepernoten in de prachtige Reghtzaal die daarmee recht doet aan dit hoge bezoek! 

Ook zo benieuwd naar de slaapkamer van Sinterklaas, de Pietenzolder en de eetzaal? Dan is de uitnodiging om vooral even te komen kijken op:
Zaterdag 27 november 13.00-16.00 uur
Zaterdag 4 december 13.00-16.00 uur
Zondag 5 december 13.00-16.00 uur

De toegang is vanzelfsprekend gratis en wie een kleurplaat en/of tekening heeft gemaakt kan deze in de Sinterklaasbrievenbus bij ’t Reghthuys stoppen.

Foto Kees Jak

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl