Nederland prolongeert Europese Titel

22-10-2018 01:15

Nederland prolongeert Europese Titel

HEERENVEEN - Het Nederlands korfbalteam (TeamNL) heeft in Heerenveen haar Europese titel in het korfbal geprolongeerd. In een kolkend Sportstad Heerenveen werd de plek om de 3e en 4e plaats gestreden tussen België en Portugal, waarbij Portugal als verrassende winnaar uit de bus kwam.

Nederland speelde dus niet tegen de eeuwige aartsrivaal België, mede doordat de Duitsers wonnen van de Belgen, speelde Nederland al in de halve finale al tegen België. Het was een wedstrijd tegen Duitsland waar van alles en nog wat inzat. De Duitsers speelde niet om te verliezen, maar echt om te winnen. Het duurde 90 seconden voordat Olaf van Wijgaarden de score opende voor TeamNL. Daarna duurde het nog bijna 5 minuten voordat de 2-0 viel door Mick Snel. Suzanne Struik, die haar laatste interland speelde, zorgde voor de 3-0 en daarna kwam er dan eindelijk een doelpunt van de Duitsers, aan de hand van Anna Orth.

Vervolgens vielen de doelpunten zo'n beetje om en om waarna het na het eerste kwart 4-2 stond voor Nederland. na de 1 minuut rust, kwam ook de Duitse trein een beetje op gang waardoor het na 3 minuten spelen in het 2e kwart het 6-4 werd door een strafworp van Lea Sander. Daarna waren er nog 2 doelpunten van Leeuwenhoek en Split waardoor het met rust 8-4 stond.

Na rust kwamen er gelijk 3 wissels bij de Duitsers, maar was het 1e doelpunt na rust toch voor Marjolijn Kroon. Mick Snel zorgde daarna voor nog een doelpunt, gevolgd door een doelpunt van de Duitse Johanna Gnutt waardoor het 10-5 stond. Daarna kwam TeamNL goed op gang en werd het na vijf keer scoren 15-6 aan het einde van het 3e kwart. Ondertussen had Bondscoach Wim Scholtmeijer Erwin Zwart al erin gebracht voor Nick Pikaar, en Esther Cordus kwam in het veld voor Barbara Brouwer na de Time-Out.

Na 2 minuten in het 4e kwart zorgde Suzanne Struik voor de 17-6 en werd haar een publiekswissel gegund. Met 69 caps achter haar naam werd zij recordinternational bij de dames. Daarna kwamen er nog wat mooie acties van zowel TeamNL als Duitsland en werd de eindstand bepaald op 21-8.

Voor de reacties van beide bondscoaches en Esther Cordus zie het filmpje op onze facebookpagina, of kijk met plezier naar ZaanTV.

Foto: Marco Spelten, actiefotografie.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl