Nieuw boek van Zaanse Maria Band: Inkeren, De roep van mijn ziel

Gepubliceerd: 23-07-2019 9:07

Nieuw boek van Zaanse Maria Band: Inkeren, De roep van mijn ziel

ZAANSTREEK - De tweede gedichtenbundel van Maria Band uit Zaandam is recent verschenen. 'Inkeren - De roep van mijn ziel' is verrijkt met illustraties van Maggie Gunzel.

Maria schrijft autobiografische, beschouwelijke, spirituele boeken. De teksten hierin worden regelmatig afgewisseld met proza of poëzie. Soms zijn het kleine overdenkingen, meditaties of verhaaltjes. In deze bundel heeft ze deze verzameld. Samen met de illustraties komt de lezer helemaal in de sfeer van de woorden en hun uitwerking.

Inzicht van binnenuit
Zelf stelt ze over de nieuwe uitgave: ,,Als je jezelf buiten alles plaatst, plaats je alles buiten jezelf. Hierdoor ontstaat eenzaamheid; namelijk het je niet (meer) verbonden weten. Eenzaamheid bestrijd je door de relatie met jezelf aan te gaan en dat is de weg naar binnen. Daarom de titel 'Inkeer'. Dit inzicht kreeg ik van binnenuit. Toen ik op zoek ging naar mijn ziel, kwam ik er achter dat het andersom was: mijn ziel riep mij. Ik heb gehoor gegeven aan deze oproep en vond mijzelf en mijn Zelf. Nu jij...”

Burn-out
Maria schreef de gedichten toen ze last had van een burn-out. Het schrijven hielp haar bij haar gevoel te komen. ,,Ik denk dat wat veel mensen nu een burn-out noemen, in feite de ziel is die het naar je uitschreeuwt: Sta even stil, wees even stil en luister alsjeblieft even naar mij! Het is een Westerse ‘ziekte’ dat we te veel uit het hoofd leven, in plaats van uit ons hart en uit onze ziel. Hierdoor raken we uit balans.”

'Burn-on'
,,Als jouw ziel je (tot de orde) roept, word je tot stilstand gebracht en gedwongen om te luisteren naar je eigen innerlijke stem. Vaak blijkt dan dat je al heel lang je hebt laten leven en niet leeft wie je werkelijk bent. Je gaat dan eerst door een moeilijk dal heen en je zal moeten accepteren dat het zo niet langer kan en dat je dat ook eigenlijk helemaal niet (meer) wilt! Vaak is het gevolg van een burn-out dat mensen hun leven drastisch wijzigen. Ik noem dat een burn-on! Dat waakvlammetje, dat vuur, dat pitje, dat mag omhoog! Kom terug bij jezelf!"

Schrijven is voor Maria Band een must. Al kost het meer dan het opbrengt. En dus is een loondienstbaan nog van toepassing om rond te komen. ,,Zo breng ik bijvoorbeeld de post rond: ik ben een schrijvende postbode dus!”

Inkeren, De roep van mijn ziel telt 76 pagina’s, heeft ISBN nummer 9789463894548 en wordt uitgegeven door Boekscout.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl