Nieuwe actie zonnepanelen

Gepubliceerd: 20-10-2017 21:10

Nieuwe actie zonnepanelen

De gemeente heeft afgelopen jaren diverse acties gehouden om goedkope zonnepanelen aan te kunnen bieden aan woningeigenaren.

Bij de vorige zonnepanelenactie schreven ruim 600 Zaanse huiseigenaren zich in. Wegens dit succes herhaalt Zaanstad de zonnepanelenactie. Wethouder Sanna Munnikendam (Duurzaamheid): ‘Met zonnepanelen op het dak dragen bewoners hun steentje bij aan een klimaatneutrale stad doordat ze zelf hun energie opwekken. Het levert bewoners een besparing op die aanzienlijk hoger is dan de huidige rente op een spaarrekening. Zonnepanelen zijn dus ook een slimme investering in de woning. Het zorgt voor lagere woonlasten en het brengt ons dichterbij ‘klimaatneutraal’. Hoe meer mensen hier gebruik van maken, hoe beter het is voor het milieu. Daarom ondersteun ik deze actie van harte’.


Door in korte tijd veel opdrachten te verzamelen, kunnen de zonnepanelen voor een lagere prijs worden ingekocht en tegen een gunstige prijs worden geleverd. De korting kan oplopen tot 15% van de marktprijs. Bovendien is er voor particulieren de mogelijkheid de btw over de aanschafprijs terug te vragen. Hiervoor wordt gratis ondersteuning aangeboden. Zonnepanelen gaan tegenwoordig gemiddeld 25 jaar mee en de investering is bij de huidige prijzen binnen zeven jaar terugverdiend. Daarmee zorgen zonnepanelen voor lagere woonlasten.

Erkende regionale installatiebedrijven met voldoende bewezen ervaring en capaciteit werken samen bij deze grootschalige actie. Het Duurzaam Bouwloket is ook betrokken en levert onafhankelijk en deskundig advies aan de huiseigenaren tijdens informatiebijeenkomsten.

U kunt zich als huiseigenaar met een eigen dak vanaf nu inschrijven. De inschrijving is vrijblijvend en kan tot en met 7 januari 2018 via www.duurzaambouwloket.nl/actiezaanstad. Na de inschrijving beoordeelt een vakkundig installateur tijdens een bezoek aan uw woning of het dak geschikt is voor zonnepanelen. U krijgt vervolgens advies en een actieaanbod dat past bij de woning en uw specifieke wensen. Als u het aanbod accepteert, wordt een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd.

Informatiebijeenkomsten:

Wilt u meer weten? De gemeente organiseert informatieavonden op drie verschillende locaties. Tijdens deze avonden wordt uitleg gegeven over de actie uit en kunt u vragen stellen.
  • Dinsdag 31 oktober 2017 om 20:00 uur in Trias VMBO, Saendelverlaan 1 in Krommenie
  • Donderdag 2 november 2017 om 20:00 uur in Dorpshuis De Kwaker, J.J. Allanstraat 127 in Westzaan
  • Woensdag 8 november 2017 om 20:00 uur in het Wapen van Assendelft, Dorpstraat 533 in Assendelft

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl