Nieuwe entree voor Zaanse Schans?

Gepubliceerd: 01-10-2018 19:10

Nieuwe entree voor Zaanse Schans?

ZAANSTAD - Recent is het eerste gezamenlijke gesprek gevoerd met alle belanghebbenden op de Zaanse Schans om te komen tot een gedragen verdienmodel. Dit moet een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid.

Wethouder toerisme en cultuur Sanna Munnikendam: ,,alle deelnemers zaten open en constructief aan tafel. Wat niet wil zeggen dat de gesprekken, die de komende periode volgen eenvoudig zijn. De Zaanse Schans is een prachtig, maar complex gebied. Er spelen veel verschillende belangen. Tegelijkertijd delen we een gezamenlijk belang: de Schans leefbaar en aantrekkelijk houden. Dat kan alleen als we met gezamenlijke inzet en een gedeelde visie het gebied klaar maken voor de toekomst.”

Ontwikkelstrategie
Het aantal bezoekers neemt toe en de verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Om de groei in goede banen te leiden is een concept ontwikkelstrategie opgesteld. Daarin wordt beschreven wat nodig is om de Zaanse Schans veilig en aantrekkelijk te houden. Voor bezoekers, maar ook voor Zaankanters zelf, niet in de laatste plaats voor de mensen die er wonen.

Nieuwe hoofdentree
Plannen zijn onder andere het verdiepen van het culturele aanbod, versterken, een duurzame en veilige Zaanse Schans, betere parkeeroplossing, nieuw fietspad langs de Kalverringdijk en een nieuwe hoofdentree. Om die ambities en ingrepen te financieren wil het college een verdienmodel ontwikkelen. Dit moet ervoor zorgen dat er geld beschikbaar komt voor algemene investeringen en zaken van gemeenschappelijk belang. Streven is, om in de komende maanden, samen met alle anderen, het model concreet uit te werken.

Sanna Munnikendam. ,,De Zaanse Schans is bepalend voor ons imago, nationaal en internationaal. Als visitekaartje van de streek en ons land is het belangrijk dat het gebied kwaliteit uitstraalt en daarmee aantrekkelijk blijft voor bezoekers, bewoners en ondernemers.”
(fotocredit Gemeente Zaanstad)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl