Nieuwe gemeentesecretaris voor Zaanstad

Gepubliceerd: 29-09-2021 9:09

Nieuwe gemeentesecretaris voor Zaanstad

ZAANSTAD - Na gewerkt te hebben voor de gemeente Almere en Purmerend maakt Gerda Blom per 1 januari 2022 de overstap naar de gemeente Zaanstad. Blom zal als gemeentesecretaris / algemeen directeur van Zaanstad aan de slag gaan.

De selectiecommissie is enthousiast over de aanstelling omdat zij ruime ervaring heeft in overheidsland en ook in de regio goed de weg weet. Ze heeft bovendien samen met de gemeente dezelfde ambitie: Zaanstad mooier en beter maken. 'Met haar kennis en kunde op het gebied van organisatieontwikkeling denken we dat de gemeente een gemeentesecretaris in huis haalt die mee kan helpen Zaanstad verder te laten groeien.' 

Sinds september 2017 is Gerda Blom in dienst als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Purmerend. Daarnaast gaf ze de afgelopen anderhalf jaar leiding aan het intergemeentelijk team dat vanuit de Veiligheidsregio werkte aan de bestrijding van de coronacrisis.
Ze heeft van 2001 tot 2017 gewerkt voor de gemeente Almere. Daar was ze onder andere programmadirecteur, adjunct-directeur en Directeur Stedelijke Ontwikkeling.

Na vier jaar Purmerend ziet Blom Zaanstad als een prachtige nieuwe uitdaging en kijkt er enorm naar uit om voor Zaanstad aan de slag te gaan. "Zaankanters heb ik leren kennen als nuchtere doorzetters die de mouwen opstropen en het harde werk niet schuwen. Bovendien proef ik gemeenschapszin: de behoefte om er samen wat van te maken. Het samen werken aan het mooier en beter maken van de stad en de dorpen, daar hou ik van en dat past bij mij.”

Foto Studio Twisk

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl