Nieuwe interim directeur OVER-gemeenten aangesteld

02-07-2020 12:05

Nieuwe interim directeur OVER-gemeenten aangesteld

WORMER - De nieuwe interim directeur OVER-gemeenten is bekend. Het bestuur van OVER-gemeenten, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Wormerland en Oostzaan, heeft besloten Alwin ter Voert aan te stellen als nieuwe interim directeur.

Ter Voert is per woensdag 1 juli in zijn nieuwe functie begonnen. Hij heeft de opdracht meegekregen om de ambtelijke organisatie OVER-gemeenten en de dienstverlening aan inwoners en burgers van Wormerland en Oostzaan op een gezonde manier te continueren.

Het bestuur heeft hiertoe besloten na het uitvallen van de huidige directeur. Volgens het bestuur is directe borging van de directievoering noodzakelijk, mede gelet op de bijzondere omstandigheden die de coronacrisis met zich meebrengt en de financiële gevolgen van de crisis voor gemeenten.

Alwin ter Voert is een ervaren manager/bestuurder met jarenlange ervaring als gemeentesecretaris bij verschillende gemeenten, waaronder de gemeenten Vught en Horst aan de Maas. De afgelopen zeven jaar bekleedde hij die functie bij de gemeente Helmond. Daar stopte hij eind 2019 als gemeentesecretaris. Hij ging met pensioen. Ter Voert was ruim vijf jaar de hoogste ambtenaar van Helmond. Voor hij naar Helmond kwam, was hij gemeentesecretaris in Horst aan de Maas en Vught en locosecretaris in Bernheze. Hij heeft een achtergrond in Bestuurskunde en Nederlands Recht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl