Nieuwe opzet toernooi TOTO KNVB Beker

18-11-2020 11:18

Nieuwe opzet toernooi TOTO KNVB Beker

STREEK - De KNVB heeft de nieuwe opzet voor het toernooi om de TOTO KNVB Beker bekendgemaakt, nadat dinsdagavond duidelijk werd dat amateurclubs niet meer mogen meedoen. De belangrijkste wijziging is dat negen clubs vrijstelling krijgen voor de tweede ronde en direct geplaatst zijn voor de achtste finales. 

Door de uitsluiting van de 26 nog overgebleven amateurclubs zitten er in de tweede ronde van het bekertoernooi nog maar 23 teams, die allemaal in de Keuken Kampioen Divisie of de Eredivisie uitkomen. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, die vanwege Europese verplichtingen nog niet in actie hoefden te komen, stromen nu ook in.

Om zoals gebruikelijk zestien clubs in de achtste finales over te houden, kiest de KNVB ervoor om bij de loting voor de tweede ronde zeven wedstrijden in te plannen en negen clubs vrij te stellen. Die plaatsen zich dus rechtstreeks voor de achtste finales zonder in actie te hoeven komen.

Bij de loting voor die tweede ronde van zaterdag wordt duidelijk welke negen clubs in één keer doorgaan naar de achtste finales. De veertien ploegen die wél in actie moeten komen, spelen hun wedstrijden op 15, 16 of 17 december. De achtste finales staan in januari op het programma.

Naar het zich laat aanzien zal OFC uit Oostzaan, derde divisionist, daar de dupe van worden. In de eerste ronde werd eind augustus Hoek verslagen (1-3) en ook de tweede ronde werd begin oktober tegen DOS Kampen overtuigend gewonnen (7-1). In de volgende ronde stond voor OFC een thuisduel tegen MVV Maastricht op het programma, maar dat lijkt nu te vervallen.

De KNVB zal zich nog nader uitspreken over de nieuwe situatie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl