Nieuwe verbinding in Darwinpark

19-01-2021 09:20

Nieuwe verbinding in Darwinpark

ZAANDAM - Nog even en de huidige situatie in het Darwinpark ter hoogte van de Twiskeweg zal er heel anders uit gaan zien. Daar waar het park in tweeën werd gedeeld wordt nu gewerkt aan de nieuwe situatie waarin de gemeente Zaanstad het stuk grond ter hoogte van de Twiskeweg weer onderdeel van het Darwinpark wil laten uitmaken.

De bestaande brede grasbermen langs de Twiskeweg worden daarom opnieuw ingericht. De bestaande rechte fiets- en voetpaden worden verwerkt in het landschap. Hierdoor wordt het één doorlopend parkachtig geheel van het Darwinpark. Het Darwinpark wordt hierdoor uitgebreid met ca. 1 hectare.

Ook zal de Noord-Zuidverbinding verbeterd worden, door middel van een oversteek ter hoogte van de nieuwbouw van het ZNMC.

Het werk aan een nieuwe verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van het Darwinpark krijgt steeds meer vorm. De brugdelen van een nieuwe brug en duiker zijn inmiddels geplaatst (zie foto's gemeente Zaanstad). Hierover kunnen de liefhebbers vanaf april heerlijk door het groen wandelen en genieten van de natuur.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl