Ontwerpen Fashion Challenge in Zaans Museum

Gepubliceerd: 14-01-2019 10:01

Ontwerpen Fashion Challenge in Zaans Museum

ZAANDAM - Het Zaans Museum, Schansend 7 (Zaanse Schans) toont de hele maand januari de winnende creaties van de Fashion Challenge. Deze mode-ontwerpwedstrijd werd afgelopen zomer voor de eerste keer door Stadshart Zaandam georganiseerd.

De deelnemers werden uitgedaagd om technieken en vormgeving van achttiende en negentiende eeuwse Zaanse streekdracht te verwerken in hun eigen ontwerpen. De Zaanse studenten Klaske Duin en Caitlin van der Scheer wonnen respectievelijk de vakjuryprijs en publieksprijs.

De Zaanse streekdracht uit de 18de en 19de eeuw behoort tot de kostbaarste streekdracht van Nederland. Het Zaans Museum bezit een grote textiel- en sieradencollectie uit deze periode. Ter voorbereiding op de challenge konden twaalf studenten van Atelier Tanade (Wormer) en Modevakschool New Style (Zaandam) zich in het museum laten inspireren door deze collectie.

De Fashion Challenge is een samenwerking tussen Stadshart Zaandam, Atelier Tanade, Modevakschool New Style, Knip- en Naaicursus Zaandam en AsLin. De Fashion Challenge krijgt deze zomer een vervolg.

De ontwerpen van Klaske Duin en Caitlin van der Scheer zijn nog tot en met 31 januari te zien in het Zaans Museum.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl