Oostzaan gewilde burgemeesterspost

Gepubliceerd: 17-12-2020 16:12

Oostzaan gewilde burgemeesterspost

STREEK -Arthur van Dijk, in het dagelijks leven commissaris van de Koning in Noord-Holland, heeft aan de gemeenteraad van Oostzaan laten weten dat er 13 mensen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van de gemeente Oostzaan. Het gaat om vijf vrouwelijke en acht mannelijke kandidaten.

Van deze kandidaten hebben/hadden zeven personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, en zes personen hebben/hadden een functie daarbuiten. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in juni 2021 benoemd.

Bart Baaten, voorzitter van de vertrouwenscommissie, stelt dat de nieuwe burgemeester van Oostzaan een mooie, maar ook uitdagende opgave wacht. "De vertrouwenscommissie zoekt daarvoor naar kandidaten met een heel specifiek profiel. Het absolute aantal sollicitanten is, in verhouding tot wat we recentelijk in de regio gezien hebben, misschien niet heel groot, maar we verwachten dat de sollicitanten die zich gemeld hebben, wel goed zullen aansluiten op wat wij voor ons dorp zoeken. We verheugen ons op het vervolg van de selectieprocedure en hebben er alle vertrouwen in dat Oostzaan in 2021 een uitstekende nieuwe burgemeester zal krijgen als opvolger van Rob Meerhof."

Na 34 jaar publieke functies te hebben bekleed, was het voor Meerhof tijd om aan te geven dat er een opvolger moest komen. In een brief liet hij eerder weten een nieuwe ambtstermijn niet te zien zitten. Meerhof is in totaal vijf jaar burgemeester van Oostzaan geweest en stopt op 28 januari van komend jaar.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl