Oproep Hamming over messen slaat aan

14-09-2020 12:16

Oproep Hamming over messen slaat aan

STREEK - Zijn oproep aan grootwinkelbedrijven als Blokker, Hema, Xenos en IKEA is niet onopgemerkt gebleven. Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming riep de bedrijven op het voorbeeld van collega Action te volgen: verkoop geen messen aan kinderen!

Op 11 september deelde Hamming een in zijn optiek treffend verhaal over over de Action. Het bedrijf is gestopt met het verkopen van messen aan kinderen. 'De politie kwam deze messen op straat tegen bij kinderen tussen de 12 en 14 jaar. Een heel zorgelijke ontwikkeling' aldus de eerste burger van Zaanstad.

'Een actieve wijkagent kaartte dit aan bij de Action en die handelde meteen. Geen verkoop van wapens meer aan kinderen. De Politie Zaanstreek merkt op straat meteen het verschil.' De messen bleken allemaal dezelfde messen te zijn, afkomstig van winkelketen Action. De messen waren groot, scherp en goedkoop. Direct werd er aan de verkoop van messen een leeftijdsgrens gebonden.

Om die reden zocht Hamming contact met meerdere aanbieders van dergelijke handel. 'Beste mensen van onder andere Blokker, Hema, Xenos en Ikea, maar ook alle andere warenhuizen waar goedkope messen te koop zijn: volg het voorbeeld van de Action!'

Zijn bedoeling is duidelijk. Op deze wijze leveren velen hun bijdrage aan het terugdringen van wapenbezit onder onze jeugd. Het bericht wist tot zelfs in het NOS Journaal door te dringen.

UP DATE
Zojuist is bekend geworden dat ook HEMA en Xenos van plan zijn zo snel mogelijk te stoppen met de verkoop van messen aan kinderen van jonger dan 16 jaar. Ze volgen hierin het beleid van Action, dat al een tijd geen messen meer verkoopt aan kinderen. De winkelketen nam dit besluit, nadat de politie uit Zaanstad het bedrijf had laten weten dat zij meerdere kinderen staande hadden gehouden met messen uit de Action.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl