Opvallende transfer richting Democratisch Zaanstad

Gepubliceerd: 24-12-2021 12:12

Opvallende transfer richting Democratisch Zaanstad

ZAANSTAD - Richting de gemeenteraadsverkiezing van 2022 zijn er al talrijke bewegingen gesignaleerd die er op wijzen dat de spanning in het lokale politieke landschap toeneemt. De meest actuele 'transfer' is die van Marianne de Boer-Doeves. Zij zal haar politieke werk gaan verrichten bij de lokale partij Democratisch Zaanstad.

Recent kwam het bericht al door dat Lokaal Zaans niet mee zou doen met de verkiezingen. De perikelen rond Tyler ter Meulen lagen daar ten grondslag aan. Hij werd uit de partij gezet en zou eventueel namens Forum voor Democratie aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart mee gaan doen.

De basis om verantwoord door te kunnen gaan was te smal zo constateerden Marianne de Boer-Doeves en Simone van Otterloo. 'Als je het raadswerk goed wil doen, dan kost dat tijd. De druk zou dan vooral bij ons komen te liggen en wij hebben aangegeven dat dat voor ons te veel was. Toen duidelijk werd dat Lokaal Zaans niet mee zou doen, heeft Democratisch Zaanstad ons benaderd om samen de krachten te bundelen om het lokale politieke werk door te zetten.'


De Boer-Doeves heeft besloten om dat te doen. Van Otterloo zal zich niet aansluiten bij DZ en tot het einde van deze raadsperiode zich blijven inzetten voor Lokaal Zaans. Eerstgenoemde zal per direct zich aansluiten bij DZ. Van Otterloo zal, zover haar herstel dat toelaat, zelfstandig de laatste maanden afmaken. 'Waarbij we willen benadrukken dat we blijven samenwerken, maar elk ons eigen pad verder gaan bewandelen' aldus het duo.

In een gezamenlijke persbericht staan de persoonlijke toelichtingen van beide dames.  Marianne de Boer-Doeves vertelt dat haar eerdere keuze om de politiek te verlaten was ingegeven door de te smalle basis van lokaal Zaans. "Wil je het raadswerk goed doen, dan kost dat tijd. Als je daarnaast ook nog de trekker van een partij bent dan vraagt dat nog veel meer inzet, die ik mede gezien mijn gezinsuitbreiding niet (meer) kan en wilde leveren. Mijn passie om met de politiek in te zetten om alle dorpen op de kaart te zetten in Zaanstad, het erfgoed te behouden, mezelf hard te maken voor goede verkeersontsluitingen in Zaanstad en wat te doen aan de criminaliteit is echter onverminderd en er zijn nog veel projecten die ik graag ook in de volgende raadsperiode voort zou zetten. Het werk is nog niet af zeg maar. Mocht ik in de raad gekozen worden voor DZ kan ik het lokale geluid voort zetten met een grotere groep bekwame mensen om me heen. Waarbij ik toch een stapje terug kan doen omdat ik geen partij hoef te leiden en tegelijkertijd me ik kan blijven zetten voor al die Zaankanters, zoals ik de afgelopen vier jaar ook gedaan heb."

Voor Simone van Otterloo is het persoonlijke deel kort en krachtig: 'DZ heeft ons inderdaad benaderd om samen te werken maar mijn besluit om niet verder te gaan bij DZ is omdat onze standpunten voor mij toch te ver uit elkaar lagen. Desalniettemin wens ik Marianne heel veel succes en in de komende verkiezingen.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl