Oranje voetbalsters op goudjacht

21-07-2021 11:26

Oranje voetbalsters op goudjacht

STREEK - Het voetbaltoernooi voor vrouwen op de Olympische zomerspelen van 2020 wordt gehouden tussen 21 juli en 6 augustus 2021. De reden van de vertraging is genoegzaam bekend. Grote afwezige is titelverdediger Duitsland dat zich niet wist te plaatsen. Er doen twaalf landen mee. De landen worden in de groepsfase verdeeld in drie groepen van vier. Nederland wordt gezien als een der kanshebbers voor het goud. In de selectie van succesvol bondscoach Sarina Wiegman, die na het toernooi bondscoach van Engeland wordt, ook onze streekgenote Lize Kop.

De Zaanse Ajax-keeper behoorde door een hoofdblessure aanvankelijk niet tot de selectie van 25 speelsters, maar maakt nu wel deel uit van de definitieve selectie.

Hoewel de openingsceremonie nog niet eens gehouden, zullen de voetbalvrouwen toch al in actie komen. Vandaag om 13.00 uur is de aftrap en is Zambia de tegenstander. Nederland speelt in Japan in de groepsfase na Zambia nog tegen Brazilië (24 juli) en China (27 juli). Als Nederland zich plaatst voor de kwartfinale, wordt die op 30 juli gespeeld. 


Foto twitter Lize Kop

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl