Oud-international Martine van Pelt gaat Assendelft Dames kneden

29-06-2020 08:28

Oud-international Martine van Pelt gaat Assendelft Dames kneden

ASSENDELFT - Bijna gelijktijdig duiken twee namen uit het vaderlandse topvoetbal op die terugkeren op de velden. De een is Arjan Robben die het shirt van zijn basisclub (FC Groningen) weer aan trekt, de ander is aanzienlijk dichter bij huis en is Martine Meurs-van Pelt die de nieuwe trainer gaat worden van de vv Assendelft dames 1.

Het bestuur van vv Assendelft is zeer verheugd te melden dat Martine Meurs-van Pelt met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe trainer is van de Assendelft dames 1.


Martine geeft zelf aan heel veel zin in de klus te hebben. "Het is voor mij een nieuwe uitdaging, een seniorenteam. Ik heb bij vv Assendelft de nodige ervaring op gedaan met het trainen van jeugdteams."

Over de ambities in het aankomende seizoen is zij helder: "Het doel is om bovenin de vierde klasse mee te draaien met een nieuw jong team. Voorop staat plezier en daarbij beter leren voetballen. Voor de dames 1 hebben we nu een selectie van 14 dames, maar aanwas van nieuwe meiden en dames is zeker gewenst."

Martine heeft haar sporen in het voetbal verdiend. Ze speelde als doelvrouw 25 interlands voor het Nederlands elftal, ze maakte haar debuut in de basis met een wedstrijd op 11 april 1999 tegen Frankrijk 1-0 winst. Jaarlijks wordt zij uitgenodigd om kort na nieuwjaar met de oud-speelsters van het Nederlands elftal mee te spelen op het terrein van de Koninklijke HFC. In haar loopbaan wist zij als doelvrouwe van het toenmalige WFC Wormerveer veel indruk te maken. In Oranje speelde zij samen met bekende Zaanse vrouwen als Daphne Koster en Miranda Noom (Ter Leede). Ook de huidige succesvolle bondscoach Sarina Wiegman (Ter Leede, aanvoerder) was haar teamgenoot. Bondscoach in die periode was Andries Jonker. 

Vv Assendelft gaat met vijf dames en meiden teams het nieuwe seizoen in. Dit betreft de dames 1, de dames 35+, de onder 19, onder 17 en onder 15. Ook in de leeftijdsklasse daaronder spelen meiden mee met de jongens-teams. Voor meer info, stuur een mailtje naar lidworden@vvassendelft.nl

 

Foto's Marijke Bosman

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl