Owen Wijndal verrast ook bij derde Oranje optreden

16-11-2020 07:43

Owen Wijndal verrast ook bij derde Oranje optreden

STREEK - In zijn derde duel als basisspeler van het Nederlands elftal leek voor onze streekgenoot Owen Wijndal een droom uit te komen. Al binnen vier minuten wist hij goed door te komen over de linkerzijde en zijn voorzet dreigde tevergeefs te worden totdat de bal ineens richting doel dwarrelde. De Bosnische keeper Ibrahim Sehic stond er bij en keek er naar. Tot zijn opluchting eindigde de bal op de binnenkant van de paal en kon Owen Wijndal zijn eerste Oranje goal nog niet noteren.

Voor de AZ verdediger gaat het nu snel. Na eerder sterk te hebben opgetreden in het oefenduel tegen Spanje kon bondscoach Frank de Boer niet meer om hem heen. Oorspronkelijk was er geen basisplaats weggelegd voor de oud-speler van Zaandijk. In de Nations Leaguewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina koos De Boer wel voor hem en stond hij voor de derde keer in de basis. En ook nu getuigde zijn optreden van kwaliteit en zal zeker zorgen voor meer basisplaatsen in Oranje.

Het avontuur duurde dit keer niet de gehele wedstrijd. Een kwartier voor tijd zag Wijndal zijn rugnummer op het bord langs de lijn verschijnen. Hij werd hij vervangen door Patrick van Aanholt. Samen met de eveneens gewisselde Memphis Depay liep hij terug naar de dag out. De 3-1 winst zat in de tas.

Woensdag 18 november speelt Oranje om 20.45 uur in Slaski, Chorzow tegen Polen de laatste voorwedstrijd. Tegelijkertijd speelt Bosnië-Herzegovina dan thuis tegen Italië. Groepswinst en deelname aan de Final Four in oktober 2021 zijn nu weer mogelijk. 


Door de 2-0 overwinning op Polen is Italië de nieuwe koploper in Groep A1. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini heeft negen punten uit vijf duels en heeft alles daardoor in eigen hand. Een overwinning woensdag op bezoek bij Bosnië-Herzegovina, dat als laatste eindigde in de poule, is voldoende om de Final Four van de Nations League te bereiken. Nederland moet hopen op een misstap.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl