Paaltje Werpen bij de Cromme Bal

Gepubliceerd: 05-08-2021 9:08

Paaltje Werpen bij de Cromme Bal

KROMMENIE - Zo’n 46 leden van de KBO en de SVK, seniorenorganisaties in Zaanstreek-Noord, kwamen bij de tennisbanen van de Cromme Bal in Krommenie bij elkaar om het jaarlijkse Paaltje Werpen te beoefenen.

Onder het genot van koffie of thee met koek en daarna een heerlijk borreltje naar keuze werd er vooral veel gepraat. Veel senioren zijn in de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks de deur uit geweest. Bang voor Covid-19 en de gevolgen daarvan. Alleen voor de noodzakelijke dingen als boodschappen kwamen zij de deur uit. 

Veel bezoekjes die normaal zijn bij families werden afgezegd. Buurthuizen gingen op slot en activiteiten van hun verenigingen werden stopgezet.

Daarom werden de activiteiten, georganiseerd door de KBO en de SVK, goed bezocht en was het heel gezellig. De mensen konden elkaar weer ontmoeten en vooral spreken. Daarbij was het oudhollandse spel ‘Paaltje Werpen’ een goed hulpmiddel.

De deelnemers moesten af en toe uit hun stoel om te werpen. Met drie briketten moest de dobbelsteen van het paaltje geworpen worden. Viel het paaltje om dan kreeg je de punten van de dobbelsteen. Bleef het paaltje staan en viel alleen de dobbelsteen eraf, dan kreeg je het dubbele aantal ogen.

Na de eerste twee rondes was er tijd voor de eerdergenoemde borrel, met lekkere hapjes erbij. Na de derde ronde was het puntental van de deelnemers bekend en kon er gekozen worden uit een goed gevulde tafel met leuke prijzen. Iedere deelnemer ging met een aardigheidje naar huis. De stemming was goed, het weer werkte goed mee, het was zonnig en droog. De organisatoren waren tevreden en waren dankbaar voor de medewerking van Tennisvereniging de Cromme Bal.

Foto's en tekst Peter Smit

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl