Peter Littooij directeur a.i. Zaans Medisch Centrum.

19-01-2021 12:08

Peter Littooij directeur a.i. Zaans Medisch Centrum.

ZAANDAM - In het Zaans Medisch Centrum is sprake van een bestuur dat ad interim voor een periode van vier maanden actief is. Per 1 februari start Peter Littooij als directeur a.i. in het ZMC. Hij zal zijn taak samen met Hans Feenstra, eveneens bestuurder a.i., uitvoeren.

Op de website van het ZMC is te lezen dat de in Friesland wonende Peter Littooij al ruim 20 jaar werkzaam is in de gezondheidszorg. Hij is als registeraccountant opgeleid aan de VU Amsterdam, waarna hij startte bij Deloitte in Beverwijk. Bij de universiteit Leiden kwam hij in aanraking met de zorg. Ruim 20 jaar geleden verhuisde Peter naar Friesland en werd financieel directeur bij het MCL en later lid van de Raad van Bestuur. Daarna volgden functies in de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe en het Martiniziekenhuis. Sinds 1,5 jaar vervult hij interim-opdrachten, momenteel bij Lentis, een grote aanbieder van GGZ zorg in het noorden van het land. Ook is Peter toezichthouder bij o.a. twee ziekenhuizen, namelijk Ziekenhuis Amstelland en het SKB in Winterswijk.

Peter Littooij kijkt uit naar zijn samenwerking met collega's in het Zaans Medisch Centrum. "Ik vind het bijzonder leuk om nu weer met oud-collega Hans Feenstra te kunnen optrekken als interim-directeur binnen het Zaanse ziekenhuis".

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl