Piet Kruiver gaat voor drie beklimmingen Alpe d'Huez

26-06-2021 09:24

Piet Kruiver gaat voor drie beklimmingen Alpe d'Huez

ASSENDELFT - Een grote uitdaging. Daar is onze streekgenoot Piet Kruiver mee bezig. Hij fietst momenteel naar Frankrijk om aan het einde van die rit ook nog eens drie keer de Alpe d'Huez te beklimmen. De strijd tegen kanker is zijn motivatie.

Door Tom Jurriaans

Hij mag dan onlangs zijn tachtigste verjaardag gevierd hebben, Assendelver Piet Kruiver voelt zich nog lang niet zo oud. Na te zijn toegezongen door familie en vrienden stapte hij donderdagmorgen in Alkmaar op de fiets om naar Frankrijk te fietsen. Daar doet hij mee aan het evenement Alpe d'HuZes, allemaal voor KiKa. "Er overlijden nog veel te veel kinderen aan die verschrikkelijke ziekte."

In totaal doet Piet er elf dagen over om de alpenreus te bereiken. Een tocht van meer dan duizend kilometer en dat doet hij liever met de fiets dan met de trein, want dat is volgens Piet maar een hoop 'gedoe'.

Veel mensen van tachtig doen het hem niet na en dat realiseert hij zich ook. "Het is zo'n fantastische belevenis. Ik snap zelf ook niet dat het nog kan. Mijn hart is dan wel tachtig jaar oud, maar ik voel me nog jong."

Uitbehandeld
Inmiddels kunnen we Piet wel een ervaringsdeskundige noemen. Hij beklom de alpenreus al zeven keer voor het goede doel. "Ik heb gelukkig gezonde kinderen en kleinkinderen maar dat geldt niet voor iedereen. Ik werk in de kaaswinkel van mijn dochter in Alkmaar en er is een klant met een kind dat een hersentumor heeft en uitbehandeld is. Ik fiets met hem in mijn gedachten."

Piet hoopt zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Inmiddels staat de teller al op tienduizend euro. Het streefbedrag is 40-duizend euro, een flink bedrag maar de sportieve tachtiger heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken. "Er overlijden nog zoveel kinderen aan die vreselijke ziekte. Onderzoek is daarom ontzettend belangrijk."

Wie Piets doel steunt en wil doneren, kan dat doen via de Facebook-pagina 'Help Piet de berg op voor KiKa'. Voor een dagelijkse update is de Facebookpagina eveneens een prima plek.

Het toerschema van Piet is als volgt:
24-06 start in Alkmaar-Megen NB 136 km. afscheid nemen 6.00 start 7.00 uur
25-06 Megen - Kessel 84 km.
26-06 Kessel- Gemund D 110 km.
27-06 Gemund -Trier 114 km de eerste (berg)etappe
28-06 Trier - Condé-Northen F 91 km.
29-06 Condé-Northen -Luneville 79 km.
30-06 Luneville -Corre een zware etappe 110 km.
01-07 Corre - Poligny een hele zware, wie geeft me een lift? 146 km.
02-07 Poligny - Cerdon 106 km
03-07 Cerdon - Vorreppe 121 km.
04-07 Vorreppe- Allemont 63 km. "De laatste etappe met de handjes op het stuur" 


BRON NH NIEUWS

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl