Pieter van Netten nieuwe hoofdtrainer Westzaan

24-12-2021 15:30

Pieter van Netten nieuwe hoofdtrainer Westzaan

WESTZAAN - Al eerder liet Westzaan trainer Arjen Zwaan weten aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn carrière bij de roodwitte leeuwen te zullen zetten. Het vinden van een opvolger is razendsnel opgelost. In Pieter van Netten (59) heeft Westzaan haar trainer gevonden voor de komende twee seizoenen.

Van Netten begon op jonge leeftijd bij het Amsterdamse ASV Arsenal en werd daar gescout door Bobby Haarms die hem naar de jeugd van Ajax haalde. Dat was niet zijn leukste tijd en hij koos uiteindelijk voor de Hoofdklasse bij o.a. Zeeburgia, EDO en Zwarte Schapen. Bij de laatste behaalde de geboren spits de KNVB beker en werd hij uitgenodigd voor de Eredivisionist Haarlem. Na twee jaar krijgt hij tegen zijn oude club Ajax een aanval te verwerken van Ronald Spelbos welke resulteerde in een blessure die hem ongeschikt maakt voor verder Eredivisie voetbal. Hij blijft op amateurniveau doorspelen en wordt bij Blauw Wit (Amsterdam) gevraagd om de A-junioren te trainen/coachen. 


Dat is het begin van een inmiddels 20 jaar durend trainerschap met in de Zaanstreek onder andere de selecties van respectievelijk Fortuna W., Zaanlandia, Saenden en de laatste vier jaar Blauw-Wit. Hier heeft hij naar eigen zeggen als belangrijkste de mentaliteit veranderd en het “voetbal is bovenal plezier principe” teruggebracht. Ook bij Westzaan zal hij die koers proberen in te zetten: “Belangrijkste is de bal hebben en behouden, iedereen doet dat op zijn eigen manier en krijgt daar ook voldoende vrijheid in het veld voor.”

Over zijn ambitie de komende jaren kan en wil hij nog weinig zeggen. “Ik ken de spelersgroep en hun kwaliteiten nog niet en alles wat ik nu zou zeggen hangt helemaal af van de resultaten die dit jaar mogelijk behaald gaan worden, zodra ik de eerste trainingen achter de rug heb kan ik daar serieuze doelstellingen aan gaan hangen”. Pieter heeft er ongelofelijk veel zin in en het bestuur van Westzaan heeft er het volste vertrouwen in. Voorzitter Dirk Schreuder en Hoofd Technische Zaken Patrick Volkers meldden dat er overweldig veel interesse is geweest voor deze functie en dat ze blij zijn met de keuze voor Pieter. “Het is gewoon weer eens goed om na jarenlang onder jonge trainers te zijn geleid weer een routinier binnen de gelederen te hebben”, sluit Volkers af.

BRON VVV WESTZAAN

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl