PKC sleept er derde partij uit tegen TOP

10-04-2021 17:29

PKC sleept er derde partij uit tegen TOP

REGIO - Na de winst eerder keek iedereen reikhalzend uit naar het tweede duel tussen TOP en PKC. Vanaf de start zat de spanning er meteen op. Na een ruststand van 7-9 eindigde de partij in een terechte 15-20 zege voor de bezoekers. Jet Hendriks zal dinsdag met haar team in Papendrecht flink aan de bak moeten om de finaleplaats veilig te kunnen stellen. 

Een wedstrijd waarin de teams aanvankelijk zoekende zijn. TOP lijkt dat als eerste goed te doen. Dat brengt de stand op 4-2 met nog een kwartier te spelen. Dan is ook de zoektocht bij PKC afgerond en komen de Papendrechters met elf minuten op gelijke hoogte (4-4). Dan pakt PKC als bovenliggende partij door en weet op 5-8 te komen.

Weglopen in cijfers was er echter niet bij. Bij rust staat er een logische 7-9 op het scorebord.

De spanning blijft ook in de tweede helft volop aanwezig. Het is uiteindelijk voormalig DOS'46 speler Jelmer Jonker (Man of The Match) die PKC weet mee te voeren richting winnende stand. Het is voormalig KZ-speelster Jet Hendriks die in die fase tot twee goals komt waar zij ook een strafbal tegen krijgt.

Op de vloer worden de duels gaande de wedstrijd steeds fysieker en het arbitrale duo heeft haar handen vol. Bij een stand van 12-14 wordt Hendriks van vak gewisseld. Dat weerhoudt PKC er niet van om door te pakken en uit te lopen naar 12-15 en 15-19. 


Met nog ruim twee minuten te gaan krijgt uitblinker Jonker zijn publiekswissel en maakt plaats voor Laurens Leeuwenhoek die al snel in de wedstrijd naar de kant werd gehaald.

Eindstand 15-20. Een score die niet hoog ligt, maar de geschiedenis leert in dit soort wedstrijden dat het een gangbare stand is.

Bas Harland, coach van TOP/Litta, toonde zich teleurgesteld. ‘We hebben de slag verloren, maar de oorlog niet’

De derde allesbeslissende partij zal dinsdag worden gespeeld bij PKC. Voor de Papendrechters vormde die derde partij lang niet altijd reden om te juichen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl