Politie kan hondeneigenaren niet genoeg waarschuwen

11-08-2020 15:44

Politie kan hondeneigenaren niet genoeg waarschuwen

STREEK - De afgelopen dagen heeft de Politie Zaanstreek meerdere meldingen gekregen van honden die achtergelaten worden in auto's. Op haar Facebookpagina maakt de politie daar melding van. Gezien het grote aantal meldingen én reacties nemen wij dit bericht graag over. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee en de dieren verdienen bescherming.

DOE HET NIET!
Ook al denk u misschien dat het geen kwaad kan om bijvoorbeeld even snel boodschappen te doen, de temperatuur in een auto loopt snel op. Als het buiten 25 graden is, is het binnen 10 minuten al 35 graden in de auto.

VERBREEK NIET DIRECT EEN RAAM
Wij zien op internet meerdere berichten voorbijkomen waarin gespeculeerd wordt dat je op eigen initiatief een raam in mag slaan als je een hond in een auto ziet zitten. De enige voorwaarde zou een foto zijn van het voertuig en het dier.

Wij adviseren echter anders:

# Bel 112 en volg de aanwijzingen van de meldkamercentralist op.

# Wij zullen met zwaailicht en sirene ter plaatse komen.

# Er bestaat een mogelijkheid dat de centralist je adviseert om het raam te verbreken naar aanleiding van de feiten en omstandigheden en aanrijdtijd.

Wij adviseren nogmaals dringend om bovengenoemde werkwijze te hanteren. Ben je strafbaar als je het raam wel zelfstandig verbreekt? Daar kunnen wij geen antwoord op geven daar mag het Openbaar Ministerie iets van vinden.

DENK AAN JOUW HOND ZIJN POOTJES

De tegels, het asfalt en zand kan behoorlijk opwarmen met deze zomerse temperatuur. Bescherm jouw hond tegen warmte.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl