Popdienst rond cabaretiers en geloof

Gepubliceerd: 23-10-2017 10:10

Popdienst rond cabaretiers en geloof

WESTZAAN - Cabaretiers en geloof zijn het onderwerp van de jaarlijkse popdienst in de Grote Kerk van Westzaan. Op 12 november wordt ingezoomd op met name de geloofsvisie van Herman Finkers. Thema van de dienst luidt: ‘het verstand voorbij’. Dit is geïnspireerd op de geloofsopvatting van de cabaretier die vertelde ‘ik lijd aan katholicisme’.

Kleinkunstenaar Brechtje Kat, woonachtig in Westzaan, verleent ook haar medewerking aan deze inspirerende muziekdienst bij kaarslicht. Ze zingt liederen uit eigen repertoire. Wie denkt ‘ik ken haar ergens van’: Brechtje speelde onder meer in de tv-serie Celblok H, A’dam en Eva en Voetbalmeisjes. Met haar voorstelling Vaarland, De zoektocht van een boerendochter, toert ze door Nederland.

Toon Hermans
Dominee Cornelis Visser: ,,Cabaretiers die expliciet voor hun geloof uitkomen zijn bijvoorbeeld Toon Hermans en Herman Finkers. Toon Hermans gebruikt daarbij taal op een manier die nog altijd bij veel mensen ingang vindt. Werk van hem zal ook in de popdienst te horen zijn. Herman Finkers strijdt voor de terugkeer van de mis in het Latijn. Want alleen zo blijft volgens hem ‘het Goddelijke mysterie intact’ waardoor een dienst meer evangeliserend is dan de beste preek.”

Aanvang 17.00 uur (kerk open 16.00 uur). De Grote Kerk Westzaan is te vinden aan de Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat). Toegang gratis.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl