Positieve nieuwjaarsboodschap burgemeester Hamming: werkloosheid is gedaald tot 4,5 procent.

Gepubliceerd: 11-01-2019 19:01

Positieve nieuwjaarsboodschap burgemeester Hamming: werkloosheid is gedaald tot 4,5 procent.

ZAANSTAD - De geslaagde intocht van Sinterklaas met landelijke positieve aandacht voor onze stad in een 'Hollandser dan Hollands decor'. De 150.000 euro aan sponsorgelden die de Zaanse ondernemers daaraan hebben bijgedragen. Ons DNA als werkstad met een oproep aan de aanwezige ondernemers om de groep mensen die zonder werk aan de kant staan werk niet te vergeten. Maar ook de pas opgerichte BIZ en het gegeven door samenwerking tot grootste dingen in staat te zijn: de nieuwjaarstoespraak van burgmeester Hamming was er een met duidelijk positieve inslag.

De burgemeester sprak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van De Corner, De Maatschappij en ZaanLinQ, de ook op de receptie onthulde nieuwe naam voor het Zaans vrouwennetwerk. LAB-44 was mudvol met zo’n 230 ondernemers/sters.

,,Zaanstad wil de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Nederland zijn. Dat betekent voor 2019: een nog betere dienstverlening, hoffelijkheid, open staan voor feedback, maar vooral: open staan voor dromen van ondernemers en helpen die mogelijk te maken. De gemeente wil daarom een echte bondgenoot zijn van ondernemers", aldus Jan Hamming waarbij hij met name verwees naar de eveneens aanwezige wethouder Gerard Ram, (Economische Zaken), om eens met hem contact te zoeken.

Economische groei
De burgemeester kijkt met tevredenheid terug op de economische ontwikkelingen in 2018. Zaanstad staat er goed voor en dat blijkt onder meer uit de structureel dalende werkloosheidscijfers. ,,De werkloosheid is gedaald tot 4,5 procent. Daarmee zitten we onder het gemiddelde van Nederland en de metropoolregio. En de werkgelegenheid blijft groeien", klonk het positief.

De burgemeester riep ondernemers die personeel zoeken op om vooral contact te zoeken met het nieuwe werkbedrijf Werkom. ,,Deze groep laten meeprofiteren van de kansen die er zijn, een inclusieve arbeidsmarkt, is een van de grootste gezamenlijke opgaven voor gemeente en ondernemers."

Samenwerking
Burgemeester Hamming noemde de landelijke Sintintocht als voorbeeld van goede samenwerking met ondernemers. ,,Dat bondgenootschap heeft geleid tot een prachtige intocht waar niet alleen de Zaanstreek, maar heel Nederland van genoten heeft. Dat succes was niet mogelijk geweest zonder de bijdrage van vele ondernemers. Samen hebben we een evenement neergezet waar we met recht trots op mogen zijn.’"

Voor Hamming is de samenwerking met ondernemers cruciaal om de stad verder te brengen. ,,Samen kunnen we meer, samen kunnen we optimaal profiteren van de kansen die er liggen, samen kunnen we de uitdagingen die er ook zijn, het hoofd bieden."

BIZ Stadshart verdient navolging'
Hamming benadrukte ook het belang van samenwerking tussen ondernemers. Hij complimenteerde de ondernemers van Stadshart Zaandam met de oprichting van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) om zo samen op te trekken om het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken. ,,Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor andere ondernemers."

Ook de plannen om in 2019 te komen tot een nieuwe ondernemersorganisatie, het Zaans Economisch Platform, kregen de warme steun van de burgemeester.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl